9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Szibériai visszavágó

A CEKK a női kosárlabda Európa Kupa selejtezőn a Enisey Krasznojarszk otthonában 22 pontos előnnyel lép pályára csütörtökön magyar idő szerint 14.00-kor. A 22 pontos előny minden előzetes várakozást felülmúl, a siker azért igazán jelentős, mert története első Európa Kupa fellépésén nem volt nyoma izgalomnak, nem pörögte túl a CEKK a meccset. Amikor pedig a negyedik negyedben megrogyott az ellenfél, akkor tudott élni az eséllyel a magyar csapat és sikerült kialakítani egy nagy különbséget. A 22 pont már az a szint, ami jó esélyt kínál, de nem szabad elbizakodottnak lenni. A mérkőzést élőben közvetítik az alábbi hivatkozáson csütörtökön 14.00-tól:

Oroszországban soha nem egyszerű nemzetközi kupameccset játszani. Bár az utóbbi években sokat javultak a körülmények, de még mindig kialakulhatnak extrém mérkőzésszituációk. Ez sajnos része a sportágnak. A másik szempont, ami kellő óvatosságra int, az a sok utazás és a heti kétmeccses terhelés. Óriási váltás ez a ceglédi klub életében a korábbiakhoz képest. Kell ahhoz is rutin, hogy ilyen szituációt kezelni lehessen. Már Zalaegerszegen érződött az első félidőben, hogy ott volt a lábakban Krasznojarszk elleni fellépés terhelése. Ezt jól mutatja a 22 eladott labda, amelynek jó része abban a – második negyed közepétől a harmadik negyed közepéig tartó – periódusban jött össze, ahol 20 pontos előnyre tett szert a ZTE.

A visszavágón ekkora különbségnél várható, hogy a hazaiak sokat fognak kockáztatni és nagy iramban, keményen, már a meccs elejétől megpróbálnak nyomást gyakorolni a Ceglédre. Egyszerűen ilyen szituációban más választása nincs egy szakmai stábnak. A CEKK-nél arra kell odafigyelni, hogy nem szabad visszaengedni már az első negyedben a meccsbe az oroszokat. Az idő egyértelműen a mieinknek dolgozik, de ezt türelmes, higgadt játékkal lehet csak kihasználni.

Forrás: wbasket.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...