12.8 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Tápiószőlősi Falunapok

Tápiószőlősön 6. alkalommal rendezték meg a Falunapokat szeptember 30-án és október 1-jén.

Pénteken az óvodás és iskolás gyermekek előadásait követően a sporté volt a főszerep. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága közel 150 gyermek részvételével labdarúgó Grund Show-t szervezett a nagy pályára. Vendégeink voltak a Vác FC aktív játékosai, Nyilas Elek, Keresztúri András és Csank János mesteredző.  Volt asztaltenisz, birkózó és judo bemutató, ahol Ungvári Attila is a tatamira lépett, valamint Lőrincz Viktor olimpikonunk is tiszteletét tette a rendezvényen, illetve Babicz Zsolt foggal húzta az Önkormányzat 16 személyes kisbuszát először üresen, utána pedig gyerekekkel együtt .

A nap kiemelkedő eseménye volt a 20 x 40 méteres műfüves pálya átadása, melyet az országos pálya építési program keretén belül az MLSZ és az Önkormányzat közösen valósított meg. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága, a Magyar Közút és a Tápiószőlősi Öregfiúk csapatai egy torna keretében avatták fel a pályát. A nap zárásaként felléptek a Tűzlidércek, a szőlősi 100 tagú húzta a talp alá valót és ismét „játszott DOGS”.

Szombat délelőtt az elmaradhatatlan főző- és sütőversenyek mellett, a lovas felvonulásé volt a főszerep, 30 fogattal és hátasokkal a Cigle Hagyományéltető és a HALESZ Tánc Egyesülettel, valamint a Dream Dance Mazsorett csoporttal.

A délután folyamán adták át az önkormányzat terménytároló magtárát, valamint a körzeti megbízott részére azt a rendőrautót, amelyet a település vállalkozói, magánszemélyek, a község önkormányzata, az Újszilvási önkormányzattal és az ottani vállalkozókkal közösen vásárolt. Ezzel is megkönnyítve a rendőrség munkáját, és elősegítve a jó közbiztonságot Tápiószőlősön. A korábban -szintén hasonló összefogással – vásárolt rendőrautó pedig az Újszilvási körzeti megbízott munkáját segíti elő a továbbiakban.  Ez remekül megmutatja, azt is, hogy milyen jó viszonyt ápol egymással a két szomszédos település, akár önkormányzati, akár civil szinten. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek, arra, hogy minden korosztály és az eltérő érdeklődési körű vendégek is kikapcsolódhassanak. Humorista, mulatós, operett és néptáncos fellépők színesítették műsoraikkal a programot. Illetve a helyi kötődésű művészek is mind helyet kaptak a fellépők között.  De volt még solymász és kutyás bemutató is. A Falu tortáját is megkóstolhatták a falunapra kilátogatók, melyből 300 szeletet osztottak szét. Dombóvári István, Kaczor Feri, valamint Korda György –Balázs Klári sztár fellépők pedig nagy tetszést aratva szórakoztatták a kilátogatókat. A két napos rendezvényt retro discoval zártuk.

Némedi Judit

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...