9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Folytatjuk…

images_2016_ronaiNovember 3-án, csütörtökön fájó szívvel búcsúzunk a mestertől, Tóth Istvántól, de már megfogalmazódik a kérdés: Ki veszi át a feladatot? Átadni a tudást, segíteni a kezdőket, a pályán tartani a haladókat.

Ahogy az Artem Galériában Újházi György és Baán Katalin tette augusztus végén, Fotósok Napja címmel. Pályázatot hirdetett, begyűjtött, keretezett, felrakta kiállítást és vendégül látta egy jó magyaros étellel a megnyitó résztvevőit. Ha nem tévedek a Galéria legnépesebb ilyen csapata jött össze: Abonyi Maya, Apáti-Tóth Sándor, Barna Karolin, Barják Vince Istvánné, Fekete Alexandra, Garamszegi Krisztina, Gulicska Lőrinc, Halminé Jozefa, Koroknai László, Mészáros Ilona, Orosz Fanni, Ozsvát Sára, Pátkai Annamária, Sallai Judit, Sallai László, Szamosvári József, Töreki Zsolt analóg és digitális fényképeiből, fotómontázsaiból, fotogramjaiból és kemogramjaiból válogattak. Az arasznyitól a méteresig, az akttól a riportfotóig számos műfajban láthatók itt képek. Talán a legjobb Tóth István tanítvány, Papp Elek „Létek” című kiállítása alig ért véget a Ceglédi Galériában, már új meghívót kaptunk, immár Nagykőrösre. Az ARTEM a Ceglédi Gyógy- és Termálfürdőben Göldner Tibor festőművészt mutatja be október 3-tól. Október 28-án,  péntek este a Túrkeve bemutatkozik sorozat 2016. évi zárásaként „A pillanat művészete – túrkevei művészek szemével” címmel érkezett egy különleges ajándék a nagykunsági városból. A keramikus, Sudár Anett munkáit láthatjuk, valamint a túrkevei származású Baán Katalin és Kiss Imre fotós közös kiállítása mutatja meg a pillanat megörökíthető világát, varázsát.

6577Október végén, november elején látható a Benedek Péter Rajzkör főként nyári, szabadban festett munkáiból álló műteremtárlat, a Festészet Hete alkalmából. Horváth Klára, Ercsei Lenke, Utassy Ida, Kiszely Margó, Bogdán Márta, Ozsvát Sára, Orosz Fanni, Czékmány Szandra, Oláh Tibor és a fiatalabb nemzedék tagjai közül Pál Csenge, Waltner Blanka, Ivánka Szabina, Szandrusic Alekszandra festményei a Ceglédi Önkormányzat és a Kossuth Gimnázium támogatásának köszönhetően jöhettek létre. A dísztermi tárlatot Oláh Tibor és P. Rónai Gábor rendezte, melyet november 4-én 17.30 kor Takáts László polgármester úr zár be, Fazekas Zsuzsanna és Fülöp Zsuzsanna zenei kíséretében. A csoport vezéralakja, Csurgai Ferenc képzőművész idén kerek évfordulót ünnepel. Ebből az alkalomból november 17-én, pénteken 17.30-kor vetítéssel egybekötött beszélgetésen ismerhetjük meg legújabb műveit és kutatási eredményeit a gimnázium rajztermében. Aki „élőben” és gyorsabban szeretne tájékozódni, megteheti a FUGA- Budapesti Építészeti Központban, október 28-tól. Ekkor nyitotta a művész kiállítását Wehner Tibor művészettörténész, D. Udvari Ildikó kurátor és Bori Viktor jazz-előadóművész közreműködésével. A tárlat november 14-ig látható, 10-18 óra közt.

A kortárs szemléletű fiatal alkotókat különös odafigyeléssel kell támogatnunk: Baksa Bernadett fotótárlata november 9-én, szerdán 17 órakor a Gimnázium dísztermében nyílik meg.

Pista bátyám! Példád követve, igyekszünk folytatni…

P.R.G.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...