23.2 C
Cegléd
2024. május 7. kedd
spot_img

Női Európa-Kupa: a Cegléd Litvániában is remekelt

A Cegléd remek első félidei játékának köszönhetően biztosan győzött litván ellenfele otthonában, a PEAC-Pécs viszont nagy csatában alulmaradt Moszkvában a női Európa-kupa első fordulójában.

Sirenos (litván)-VBW CEKK Cegléd 61-76 (14-24, 15-24, 15-10, 17-18)

Nagy Bujdosó Nóra vezetésével 9-3-mal nyitott a Cegléd, majd a negyed közepén 9-7-re feljött a Sirenos, de egy 6-0-val újra megugrott Cziczás László együttese. A baltiak megint kapaszkodtak, de a negyed utolsó 2 és fél percét remek, egységes csapatjátékkal 9-2-re nyerve 10 pontos előnyt szerzett a negyed végére a CEKK.

A második negyedet az ifjú Kányási Veronika villanásaival 8-2-vel kezdte, s 16 ponttal vezetett a CEKK. A folytatásban a hazaiak is meg-megvillantak, állandósult a Cegléd 10 és 15 pont közötti előnye. A szakasz közepén Kányási triplát is dobott, majd a félidő végén Skorics és Nagy-Bujdosó jóvoltából közel 20 pontosra nőtt a ceglédi előny.

Szünet után Medgyessy Dóra duplájával 52-31-re vezetett a CEKK, sőt Nagy-Bujdosó tovább mélyítette a szakadékot a felek között. Következett egy bő 4 perces ceglédi kosárcsend, s a Sirenos egy 9-0-val 14 pontra feljött, de ez a megnyugtató különbség Medgyessy és Makszimovics jóvoltából a negyed végéig megmaradt.

A záró szakasz elején 10 pontra feljött a hazai együttes, ám Skorics triplájával, majd Medgyessy büntetőivel végképp eldőlt a meccs, sőt a záró negyed közepén Nagy-Bujdosó triplájával már 18 ponttal is vezetett a Cegléd, amely remek első félidei játékának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott. Örömteli, hogy az ifjú – a nyáron még az U18-as válogatottban szereplő – Kányási Veronika bátor, ügyes, eredményes játékkal vétette észre magát a felnőttek között a nemzetközi porondon, Medgyessy Dóra pedig ismét egészen pazar irányító játékot nyújtott, 14 pontja mellé ugyanennyi gólpasszt kiosztva társainak.

Cegléd: MEDGYESSY 14/3, Katona 6, SKORICS 11/3, NAGY-BUJDOSÓ 24/3, Makszimovics 6. Cs.: KÁNYÁSI 9/3, Serbán, Schlemer 6.

Statisztika, itt megtekinthető.

A mérkőzés teljes egészében látható itt:

kosarsport.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...