9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Egy kicsit sem átlagos nap

A gimnáziumban 2016. október 21-én került megrendezésre a gólyanap. Ennek értelmében már negyed 8-kor orvosok, pincérek, kertészek és kis kéményseprők sorakoztak fel a tornaterem előtt. Mindegyik osztály izgatottan vonult fel, és hangos csatakiáltással buzdították magukat.

Az órák 40 percesek voltak, a szünetek pedig 5 perccel hosszabbak. Ez alatt az idő alatt a szervező osztály – a zöld és a kék tornateremben – sportos, illetve furfangos vetélkedőkkel várta a gyerekeket.

A délelőtti forgatag után 2 órától kezdődött a táncok, illetve a 6. d osztály számára írt himnuszok előadása. Először a dalok kerültek bemutatásra. Rendkívül változatos és ötletes szövegek íródtak mind a kicsik, mind a nagyok részéről. Ezután kezdődött a táncok előadása, amelyet természetesen a jelmezekben kellett bemutatni. Azt kell, hogy mondjam, mindegyik osztály kitett magáért! A produkciók egytől-egyig rendkívül színvonalasak voltak. Meglepett, hogy egy zenét milyen sokféle módon tudtak az osztályok értelmezni, és úgy koreográfiát társítani hozzá. Személy szerint nekem az összes tetszett, de a sajátunkkal egy kicsit azért mégis elfogultabb vagyok. Amikor mondták, hogy most mi következünk, akkor mindenki ideges volt, de az a 4 perc, amit színpadon töltöttünk, azt kell, hogy mondjam, csodás volt! Nagyon élveztem, és szerintem a többiek is. Mintha nem is 4 perc lett volna, hanem sokkal kevesebb.

A gólyanapot végül a 9. ny osztály nyerte, de szerintem meg is érdemelték. A táncos produkciójukat látva, igazán kitettek magukért. A 2. helyen mi végeztünk. A 3. helyet az 5. osztályosok, a 4.-et pedig az „A”-sok vitték el. Csüggedni azonban senkinek nem volt oka! A gólyanap lényege végül is nem az volt, hogy ki milyen helyen végzett, hanem az, hogy az új osztályokat minél közelebb hozzák egymáshoz, ami azt hiszem sikerült is.

Kovács Adrienn 9. b

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...