9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Sajtótájékoztató a 441-es út felújításáról

Sajtótájékoztatót tartott november 8-án Nagykőrösön László Ferenc MSZP-s önkormányzati képviselő a Cegléd  – Nagykőrös – Kecskemét közötti 441-es út felújítása, valamint a Cegléd – Nyársapát – Nagykőrös közötti kerékpárút megépítésével kapcsolatban. László Ferenc elmondta: Völner Pál államtitkár 2014. február 22-én, az M3 Szilas pihenőhelyén tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy uniós forrásból 134 km hosszban, 21,7 milliárd forint tervezett összköltségű  útfelújítás elvégzése válik lehetővé. A programba a közútkezelő javaslatai alapján a 3., 4., 441., 52. és 74. sz. főutak egyes szakaszai kerültek be – közölte akkor az államtitkár. Eltelt két és fél év, de a kormányzati ígéretből semmi sem valósult meg. László Ferenc emlékeztetett arra, hogy májusban a helyi szocialisták kérésére Burány Sándor országgyűlési képviselő szólalt fel az Országgyűlésben, érdeklődve, hogy a kormány mikor tartja be az ígéretét. Tasó László államtitkár újabb évszámot nevezett meg, 2017-re ígérte a 441-es út felújítását.
Tasó László november 3-án tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ebben az évben 69 milliárd forint értékű költségvetési forrásból 568 kilométer közúthálózat újult meg, 2017-ben a kormány a tervek szerint 100 milliárd forintot ad a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek további 850 kilométernyi közút korszerűsítésére. László Ferenc arra kéri Földi  Lászlót, a választókerület Fidesz-es országgyűlési képviselőjét, hasson oda, hogy a kormány ebből a 100 milliárdból ígéretének megfelelően újítsa fel a 441-es utat.
Másik téma a Cegléd – Nyársapát – Nagykőrös közötti kerékpárút megépítése volt. László Ferenc felidézte, hogy Földi László országgyűlési képviselő 2015 októberében szólalt fel az Országgyűlésben a két város közötti kerékpárút megépítése kapcsán.
Ugyancsak Tasó László államtitkár válaszolt, aki elmondta, hogy a versenyképes Közép-Magyarország operatív programból (VEKOP) lehet finanszírozni a beruházást, és törekedni fognak arra, hogy más módon is segítsék az ott élő emberek kerékpárútjainak a fejlesztését. A következő időszakban azt tervezik, hogy legalább ezer kilométernyi, de inkább 1500 kilométernyi kerékpárút épüljön Magyarországon.
László Ferenc sajnálatosnak tartotta, hogy Földi László egy évvel ezelőtti parlamenti felszólalása óta semmi érdemi lépés nem történt a kerékpárút megépítéséhez szükséges források biztosítása érdekében. Hozzátette, napról napra lehet hallani arról, hogy mikor mire költ a kormányzat teljesen fölöslegesen milliárdokat, miközben az olyan indokolt beruházásokra, mint például ez a kerékpárút, nem jut pénz.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...