7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Megszépült az Újvárosi Köztemető

Számos régóta esedékes felújítást végeztek az elmúlt időszakban az Újvárosi Köztemetőben, miután ez év elejétől az önkormányzati tulajdonban álló temetőnek új üzemeltetője lett. A Ceglédi Krematórium Kft fővállalkozóként nyerte meg az önkormányzat pályázatát, de a feladatot alvállalkozóként a Tankó-Walter Kegyeleti Kft. végzi. Ahogy az időjárás engedte, már kora tavasszal belekezdtek a munkálatokba. Így a temető egész területén elkészült a hangosítás felújítása, hangszórókkal, új vezetékekkel. A terület kerítését és lábazatát is lefestették és új kaput nyitottak a Kőrösi út felől. A ravatalozónál zárt udvart alakítottak ki és telepítettek egy modern, új,  6 személy hűtésére alkalmas kamrát is. A ravatalozónál festettek, drapériákat cseréltek, kijavították az épület előtti járdát és a lábazatot is.
tanko-019

A nyár folyamán a temető területén mobil szeméttárolókat és locsolóedényeket helyeztek ki, kicserélték a pihenőpadok ülőfelületét és lefestették őket. Elbontották a veszélyes sírköveket és elszállították a felhalmozódott hulladékot.

Már tavasztól végeztek kertészeti, parkosítási feladatokat is: metszették, ifjították a fákat, rendben tartották a füves területeket és 800 egynyári virággal szépítették a temető területét. Az év végéig 22 veszélyes fa kivágása is meg fog történni.
Halottak napjára elkészült a temetőben található I. és II. világháborús emlékhelyek méltó felújítása is, az önkormányzat által adott térkövek felhasználásával.
Nemcsak a temetőt és környezetét tették rendbe a működtetők, hanem a kusza adminisztrációt is: a temetői nyilvántartásokat felülvizsgálták és naprakésszé tették, az adatokat most már számítógépen is tárolják. Az önkormányzattal kötött szerződés értelmében teljes munkaidőben temetőgondnokot foglalkoztatnak, aki a temető nyitvatartási idejében és igény szerint elérhető a temetőlátogatók számára.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...