16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Ceglédi Advent 2016

Elrendezés 1images_2016_lukacsKedves Olvasó! Idén is szeretettel invitáljuk a Ceglédi Advent négy hetes rendezvényére.

November 26-án ünnepélyesen megnyit a vásár, ahol idén is lesz forralt bor, kürtöskalács, forró puncs, lepény, helyi alkotók termékei és kézműves ajándékok.

Vasárnaponként a főtéren az általános iskolák közreműködésével Cegléd óriás adventi koszorújánál gyertyagyújtásra várjuk a város lakóit. Adventi koncertet adnak a Ceglédi Fúvószenekar, a csíkszeredai Nagy István Líceum Leánykara, az Erkel Ferenc Zeneiskola tanárai és diákjai, illetve a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara.

November 26-án ünnepélyes keretek között gyúlnak fel a tér fényei. Idén a város karácsonyfája 33 évet várt és 12 méter magasra nőtt a Gereblye utcában a Jenei családnál, mielőtt főszereplő lett. Ünnepi díszeiről idén is G. Bíróné Szűcs Anita gondoskodik, a csúcsában magasló angyal pedig őrzi pompáját. A Jégördögök Sportegyesület budapesti és szegedi ifjú sportolóinak káprázatos jégrevüjével köszöntjük a rendezvényt.

Műsortervezéskor figyeltünk a műfaji sokszínűség megjelenítésére: lesz jazz, népzene, popzene, musical, sanzonok és akusztikus zene is. A híres fellépők mellett közszeretetnek örvendő, helyi csoportokkal, szereplőkkel is találkozhatnak, akik egyformán elvarázsolnak majd bennünket hétvégéről hétvégére.

Az idei ünnepváráson is kiemelt figyelmet kap a jószándékú segítségnyújtás: cipősdoboz akciót hirdetünk. Az adományokat karácsony előtt a rászoruló fiatalokhoz juttatunk el, valamint karácsonyfa díszítő versenyünk fáit is szociális intézményeknek és hátrányos helyzetű családoknak ajánljuk fel.

Természetesen a gyerekekről sem feledkezünk meg. A Mikulás-futáson, a szabadtéri fajátékokon és a fedett helyszínen zajló (volt Raiffeisen bank) ajándékkészítő kézműves foglalkozásokon túl, az advent legnagyobb meglepetése is nekik szól. December 5-én (hétfőn) 17.30 órakor a Református Nagytemplom tornyából ereszkedő Mikulást, a cserkész manókon és krampuszokon kívül a színpadon a Csörömpölők zenekar köszönti.

A közösségeket ismét hívjuk és várjuk a  karácsonyfa díszítő, beigli- és zserbósütő, illetve forralt bor készítő versenyre, melyek díjazása a negyedik hétvégén ünnepélyes keretek között történik majd.

Ha tehetik esténként, hétvégenként, álljanak meg kicsit a rohanásban, találkozzanak és beszélgessenek egymással a Ceglédi Adventen! Mi várjuk Önöket!

Détári-Lukács Ágnes Rendezvényszervező

A rendezvény részletes programja a Ceglédi Panoráma legfrissebb lapszámában olvasható a 40-42. oldalakon (a címlapképre kattintva)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...