6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Díjat nyert a Város Kaposváron a Virágos Magyarországért díjkiosztó ünnepségen

A Virágos Magyarország Környezetszépítési verseny 2016. november 18-án Kaposváron megrendezett díjkiosztó ünnepségén Cegléd Városa a Magyar Faápolók Egyesületének Különdíját vehette át. Az ország egyik legidősebb fasorának, mely több mint 100 esztendős, állagmegóvását évtizedeken keresztül a város szakszerűen ellátta.

Az utóbbi négy évben egy egységes egész fasort felölelő koronaifjítást hajtottak végre, melyet minden évben hajtásválogatás is követett. Ezt a megújított állapotot mutattuk be Cegléd város zsűrizésekor a szak zsűrinek, akik elragadtatással nyilatkoztak a gyönyörű fasorról, mely több mint 380 egyedből áll.

A díjat a város a Rákóczi úti ostorfasor (Celtis occidentalis) szakszerű fenntartásáért nyerte el. A nyugati ostorfa a természetben akár a 160 éves kort is megélheti, azonban a belvárosi környezetben az épületek között, valamint a burkolt utak miatt az élettere lényegesen leszűkült, azonban a fa rendkívül jó várostűrő és megújuló képességét kihasználva a szakemberek áldozatos munkájával a fasor a jövő generációja számára is fennmaradhat.

VÁRVAG Nonprofit Kft.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...