13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Jótékonysági Sportnap

images_2015_pudics

Pudics Zsolt a Kék Cápák Sport Egyesület elnöke idén már negyedik évben szervezi meg a Jótékonysági Sportnapot a Ceglédi Gál József Sportcsarnokban, amelyre ebben az évben december 21-én kerül sor.  A nagyszabású gyűjtési kezdeményezésről kérdeztem Zsoltot, amellyel nagymértékben hozzájárulnak a ceglédi lakosok a hátrányos helyzetű családok megsegítéséhez.

-Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű sportrendezvényt szervezz, amiben tulajdonképpen a sportszerető emberek segítséget nyújthatnak?

Először négy évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy mi lenne, ha a sportot társítanánk karácsony környékén a segítéssel. Akkor az első évben ez egy Jótékonysági Kézilabda Gála volt, férfi és női sportolók részvételével. Majd az adományok és a városban élők részéről megmutatkozó segíteni akarás minden elképzelésünket felülmúlt.  Egyre több egyesületet sikerült bevonni a kezdeményezésünkbe.

-Idén kik képviseltetik magukat a pályán?

Több ceglédi sportegyesület vesz részt a rendezvényen, a Ceglédi Kék Cápák, a Ceglédi KKSE, a CEKK, a CKE és a CVSE. Elmondható, hogy mindenki nagy örömmel csatlakozott, közel kétszáz sportoló bevonásával valósul meg idén a Jótékonysági Sportnap, ami minden eddiginél nagyobb lesz. 14 csapat 7 mérkőzéssel lép pályára. Szeretnénk minden évben érdekesebbet,  jobbat csinálni, mint az előző évben.

Az idei év programja hogyan alakul?

A program a következő:

15:00 – U11 kosár/ kézi -lányok

15:30- U13 kosár/ kézi – lányok

16:00- U14 foci/ kézi-fiúk

16:30 – U19 foci/kézi-fiúk

17:00- öregfiúk kézi/foci

17:45- kosár/kézi- felnőtt lány

18:30-kosár/kézi felnőtt fiú

19:00 órától  zajlik majd a felajánlások átadása a Ceglédi Vöröskereszt Gondoskodás Hajléktalanokat Ellátó Intézmény és a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ részére.

-Milyen jellegű felajánlásokat vártok azoktól, akik ellátogatnak erre az eseményre?

Tartós élelmiszereket gyűjtünk, itt alapvető háztartási dolgokra kell gondolni: például liszt, olaj, cukor, tészta, rizs, konzerv stb… Reméljük, hogy akik ellátogatnak erre a napra a Ceglédi Gál József Sportcsarnokba azok amellett, hogy a rászoruló családokat támogatják egy nagyszerű élményben is lesz részük. Szeretettel várunk mindenkit!

Böndő-Szegedi Szilvia

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...