20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Ceglédi meseírók sikere

Ceglédi gyerekek nyertek első-második helyezést egy országos meseíró pályázaton.

A mese a gyerekek életének szerves része, hiszen meséken, történeteken keresztül ismerik meg a kicsik az erkölcsi normákat, viselkedési szabályokat és meséken keresztül dolgozzák fel az őket ért sérelmeket, félelmeket és mindazokat a dolgokat, amik életük részét képezik. A nagyobb gyerekek is szívesen hallgatnak meséket, hiszen ezekben a kitalált történetekben bármi lehetséges. Mindenre van megoldás és a legkilátástalanabb helyzetből is van kiút. Éppen ezért fontos az, hogy a gyerekek maguk is írhassanak meséket olyan dolgokról, ami foglalkoztatja őket. Így gondolják ezt Tiszakécskén is, ahol XIII. alkalommal rendeztek Országos Meseíró Versenyt 5 korcsoportban. Egy mai történetet kellett folytatniuk a gyerekeknek, mely szerint a királylány állandóan facebookozik és az interneten lóg, így nem marad ideje arra, hogy tanuljon.  Meseország királya kihirdeti, hogy aki lányát tanulásra bírja, megszeretteti vele a tudományokat, az irodalmat, s minden mást, mi műveltté teszi, annak adja a lánya kezét, s fele királyságát (persze szigorúan csak a nagykorúság betöltése után)!

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda diákjai jobbnál jobb ötletekkel álltak elő. Kreativitásuk meghozta a várva várt eredményt, mert Bodor Mira 3. osztályos korcsoportban 1. helyezést érte el, Halász Mónika 4. osztályos korcsoportban szintén első helyezett lett. 6. osztályos korcsoportban Oláh Anna 2. , és 7-8. osztályos korcsoportban Kovács Zsolt szintén második helyezett lett.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...