7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Évike néni, a példaképem

Nagyon sok jó emberrel találkoztam fiatalságom ellenére. Ma nélkülük nem lennék az, aki vagyok. Viszont közülük szeretnék kiemelni egy drága jó embert, aki nemcsak a gondolkodásmódomat változtatta meg, nemcsak a szívembe lopta be magát. Évike néni valami olyat tanított, ami napjainkból úgy hiányzik, mint a levegő! Ez pedig a törődés!

Évike néni egy kis tüneményes hölgy, aki már nyugdíjas. Friss, üde, ápolt, idős kora ellenére is csodálatosan szép. Ragyog a mosolya, a szemei csillognak, az egész lénye a tiszta lelkét tükrözi. Szeretném, ha tudnának róla az emberek, mert példaértékű a személye.

Ebben a hidegben – már sok-sok éve – minden áldott reggel kóbor cicákat etet. Az egyik cicája – akit etetget – 11 éve él az utcán, jó egészségben. A vadságát ugyan nem vetkőzte le, de a szeretet hívó szavára, az ugyanabban az időpontban érkező reggelire mindig előkerül. Neki ennyi is elég a túléléshez.

Évike néni abban is példaképem, ahogy az embereket szereti, mindig van egy jó szava a hajléktalanokhoz, vagy a szomszédaihoz. A mi családunknak olyan, mint egy pótnagymama.

Kedves Mindenki! Adni az időnkből, az energiánkból, a szeretetünkből – nincs ennél felemelőbb érzés. Kérek mindenkit, járjunk ezekben a téli hónapokban nyitott szemmel, gondoskodjunk egymásról nyitott szívvel, törődjünk nemcsak az állatokkal, de embertársainkkal is! Nemesebbé válunk tőle. Kapunk ebben a rohanó világban egy lelki lüktetést, ami segít a holnapot még élhetőbbé, szebbé tenni. Segítsünk a fiataloknak jónak lenni és figyelni egymásra! Ne menjünk el mosolytalanul egymás mellett!

Ezzel a gondolattal kívánok mindenkinek szeretetteljes boldog karácsonyt.

Egy négy gyermekes anyuka a Jászberényi útról

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...