9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Hatalmas CEKK siker Moszkvában

A női kosárlabda Európa-kupa ötödik fordulójában a Szpartak Moszkva otthonában lépett pályára a Ceglédi EKK. A Cegléd a mérkőzést gyakorlatilag végig kézben tartva 79-66-os győzelmet aratott a Szpartak Moszkva otthonában. Cziczás László együttese újabb hatalmas skalpot szerzett, jövő héten csütörtökön itthon már a csoport első helyéért küzdhet a Maccabival a Gál József Sportcsarnokban és az A-csoportban matematikailag bebiztosította a továbbjutást.

A két csapat ceglédi mérkőzését három negyeden át nagy különbség jellemezte. Az orosz fiatalok ellen így ezúttal is a CEKK volt az esélyes, de a Szpartak Moszkva otthonában soha nem egyszerű szerepelni. Nagy-Bujdosó Nóra vezérletével határozott és rendkívül eredményes támadójátékkal kezdett a Cegléd. 7 perc játék után 27-13-nál már a 14 pontot is elérte az előny. Ezt követően ugyan zárkóztak a hazaiak, de 10 perc után 28-19 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban 28-26-ig felkapaszkodott a Szpartak, ami egy 13-1-es széria volt. Nagy-Bujdosó és Katona Szidónia pontjaival erre azonban egy 9-2-es sorozattal válaszolt a CEKK és ezzel visszaállt a különbség. Az oroszoknak a félidő hajrájában is volt egy felzárkózásuk, de a 46-37-es félidei állás több, mint biztatónak tűnt.

A harmadik negyed eleje az orosz gárdának sikerült jobban, így 48-43-nál Cziczás László időkérése szakította meg a játékot. A differencia 6-8 pont között állt be a felek között. A negyed utolsó támadásánál még egy hazai dupla célt ért, így 57-53-ről vágtak neki a csapatok az utolsó 10 percnek. A záró szakaszt 8-0-val kezdte a Cegléd és ez lényegében döntőnek bizonyult. A Szpartak Moszkvának ebben a negyedben is akadt egy jobb szériája, amivel 65-61-re jöttek fel. Ceglédi időkérés után azonban egy 12-0-s magyar sorozat következett. 77-61-ről érkezett el az utolsó két perc, ahol már csak a különbség volt kérdés. Mivel minden pontnak jelentősége lehet, a CEKK szépen védte az előnyét. A 79-66-os győzelem alkalmával Nagy-Bujdosó Nóra 24, Katona Szidónia 19, Maja Skoric 15 pontot szerzett.

Eredmény: Szpartak Moszkva – VBW CEKK Cegléd 66-79 (19-28, 18-18, 16-11, 13-22)

Forrás: wbasket.hu / cegledisport.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...