9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Sajtóközlemény az összeférhetetlenség ügyében

A tegnapi testületi ülésen Horváth Gábor (Jobbik) a polgármester tekintetében összeférhetetlenséget jelentett be, mivel egy Romániában bejegyzett cég ügyvezető igazgatója, és kérte a témát első napirendi pontként felvenni napirendre.

Dr. Diósgyőri Gitta jegyző elmondta, hogy a beterjesztés kivizsgálása a Jogi-, Ügyrendi- és Összeférhetetlenségi Bizottságra fog tartozni, nem testületi ülési téma. Takáts László (Fidesz) elmondta, hogy a képviselő által bejelentett cég nem végzett üzleti tevékenységet és tavaly lemondott a cégvezetésről. A román szabályok szerint azonban ezt nem vezették keresztül, mert 2015-ben kezdeményezték a cég végelszámolását.

A Remetevár SRL (magyarul Kft)-t azért alapították, hogy egy elnéptelenedő színmagyar faluban egy pusztulásra ítélt romos házat megmentsenek, ez volt a cég egyetlen gazdasági tevékenysége. Ezért nem áll fenn vele szemben az összeférhetetlenség. A bubi fiúk zsúrpártjává váló Jobbik többször tesz közzé saját helyi lapjában is hazugságokat és hiába kérték a sajtó-helyreigazítást, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket. A beadványt átadják a Jogi-, Ügyrendi Bizottsághoz. A testület vita nélkül egyszerű szótöbbséggel elutasította 1 igen, 9 nem, 3 tartózkodással a képviselői indítványt.

Takáts László polgármester sajtóközleménye:

A Remetevár SRL.-t ( ami a magyar Kft. megfelelője) 2007-ben alapítottuk, azzal a céllal, hogy Székelyföldön, egy színmagyar, elnéptelenedő faluban megmentsünk egy pusztulásra ítélt romos házat. Az akkori román szabályozás nem tette lehetővé, hogy külföldi személy ingatlant vásároljon, ezért céget kellett alapítanunk. Az ingatlant 2600 euróért vásároltuk, a cégnek ez volt az egyetlen üzleti tevékenysége. A cég tényleges gazdasági tevékenységet soha nem folytatott, sem Romániában, sem Magyarországon. Polgármesterré választásom után lemondtam a cég ügyvezetéséről. Tekintettel arra, hogy 2015-ben a cég végelszámolását kezdeményeztük, lemondásom nem került átvezetésre a román cégnyilvántartásban. Figyelembe véve, hogy a cég alapítása óta semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett, ebben való személyes közreműködésem sem valósulhatott meg. Mindezek fényében személyemmel kapcsolatban semminemű összeférhetetlenségről nem beszélhetünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...