7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Lőrincz Viktor és Velkey-Guth Ádám az Év sportolója jelöltjei között!

A sportújságírók kilenc kategória tízes jelölőlistájából szavazhatnak december 31-ig arról, hogy ki lesz az Év férfi és női sportolója, az Év edzője, az Év csapata, az Év labdarúgója, az Év fogyatékkal élő férfi és női sportolója, az Év fogyatékkal élő csapata, az Év fogyatékkal élő sportolókkal foglalkozó edzője.

Nagy örömünkre három kategóriában is találunk ceglédi jelöltet!

Az Év férfi sportolója kategóriában Lőrincz Viktor kötöttfogású birkózó nevét olvashatjuk, olyan nagyságok mellett, mint Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, vagy Cseh László négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó.

Az Európa-bajnoki és kétszeres világbajnoki harmadik sportoló mint közismert, a riói olimpián csak egy erősen vitatható bírói döntés fosztotta meg a bronzéremtől. Ötödik helyével így is a magyar csapat egyik legeredményesebb birkózója lett.

velkeyVelkey-Guth Ádám két kategóriában is bekerült a legjobb tíz közé! A vesetranszplantált atléta ebben az évben elért kitűnő eredményeit (a IX. Szervátültettek és Dializáltak Európa-bajnokságán 100 m, 200 m, 4×100 m váltófutásban súlylökésben és gerelyhajításban is első helyezést ért el) értékelte a paralimpia bizottság vezetése a szakmai testületekkel együtt, azzal, hogy az Év fogyatékkal élő férfi sportolója és az Év fogyatékkal élő csapata kategóriában is javasolta. Ádám tavaly is szerepelt mindkét jelöltlistán, sőt a 4×100 m-es síkfutó csapat tagjaként az Év csapata kategóriában második helyezést ért el.

A kategóriák első három helyezettjét (sorrend megjelölése nélkül) 2017. január 05-én délelőtt jelentik be. A győzteseket 2017. január 12-én este tudjuk majd meg az M4Sport – Az Év sportolója gálán, melynek helyszíne a Nemzeti Színház lesz.

A szavazás végeredményétől függetlenül mindkettőjüknek szívből gratulálunk, és további sportsikereket kívánunk!

A jelöltek listája a linkre kattintva olvasható.

Jezerniczky Attila
sport koordinátor

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...