6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Mindenórás terhes a gyermekével végző Mónika

Bármelyik nap megszülethet B. Mónika gyermeke: a nőt a tököli rabkórház szülészeti osztályán tartják fogva, mert megölte másfél éves kisfiát, Danikát.

Terhessége végső szakaszában jár B. Mónika, aki október 30-án megölte kisfiát, a másfél éves Danikát. A nő bevallotta a gyilkosságot, információink szerint azt mondta: a gyermek hisztériás rohamot kapott, ő pedig ideges­ségében verte Da­nika fejét a padlóba. Az asszony ügyvédje korábban úgy vélekedett: okvetlenül meg kell vizsgálni, vajon védence beszámítható állapotban követte-e el cselekményét.

Most azonban a Bors arról értesült: Mónika ügyvédet váltott, valamiért megszűnt a bizalom közte és korábbi jogi képviselője között. Könnyen lehet, hogy a nő csalódott, hogy babáját nem házi őrizetben várhatja, ugyanakkor az előzetes letartóztatásról döntő bíróság úgy látta, hogy Mónika viselkedése kiszámíthatatlan, nem elegendő a házi őrizet.

Most tehát már bizonyos, hogy a baba a központi rabkórház szülészetén látja meg a napvilágot. A gyermekágyas időszakot követően a kismamákat a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére helyezik át, ahol a gyermekükkel annak egy­éves koráig lehetnek együtt. Azonban a gyereke sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén a szülést követően az anya és gyermeke külön elhelyezést kap.

A bíróságnak majdan azt kell mérlegelnie a szakértői vélemények alapján: Mónika beszámítható volt-e a gyilkosság idején. Bilkei Pál kriminálpszichológus az eddig ismert tények alapján nem tartja kizártnak, hogy az asszony borderline személyiség, olyan, akire a hirtelen és durva hangulatváltozások, dühkitörések jellemzőek. Ez személyiségzavar, ugyanakkor nem tekinthető elmebetegségnek, s így a bíróságok sem kezelik büntethetőséget kizáró okként.

Forrás: borsonline.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...