22.6 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Együtt szaval a Nemzet!

A ceglédi Református Nagytemplom, valamint a város főtere ad helyet az immár harmadik alkalommal meghirdetett Együtt szaval a nemzet című rendezvénynek vasárnap, a magyar kultúra napján – közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

2017. január 22-én – 28. alkalommal ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápoljuk és továbbadjuk kultúránk tárgyi és szellemi értékeit. Az évfordulón negyedik alkalommal szeretné útjára bocsátani a Nemzeti Regionális Kreatív Intézet a nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezést

„EGYÜTT SZAVAL A NEMZET” címmel.

A 2017. évi Magyar Kultúra napján, január 22-én 11 órakor, Magyarország Polgárainak, Családjainak, református és ökomenikus keresztény gyülekezeteinek, az öt kontinens magyar kulturális közösségeinek részvételével valósul meg az “Együtt Szaval a Nemzet” program, amely hagyományőrző módon a HIMNUSZ versszakaival indulna, majd a Reformáció 500 évfordulójának ünnepéhez a ceglédi származású Füle Lajos: Tégy Uram engem áldássá és Cegléd városhoz – „Kossuth Lajos városához” kapcsolódóan most rendhagyóan a Kossuth Lajos azt üzente.. nóta elszavalásával folytatódna….hiszen idén Cegléd városát választották az ünnepség központi helyszínéül.

Az ünnepi program január 22-én 11 órakor kezdődik az ünnepélyes köszöntőkkel majd staféta átadóval. A 2016. évben a rendezvénynek otthont adó Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvodája, valamint Szarvas Város adja át a rendezvény stafétáját Cegléd Városnak.

A nemzeti szavalás január 22-én 11.30 órakor, a harmadik kongatás után kezdődik, ezután kerülnek átadásra Cegléd Város Kultúrájáért díjai.

A programot a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara zárja.

A szavalatokat 2017-ben is Jordán Tamás vezényli, a Google YouTube – Együtt Szaval a Nemzet csatornán, valamint az MTVA élő televízió és rádióközvetítésén keresztül.

A nagyszabású ünnepségre, a közös szavalatra várják a jelentkezőket, civileket, szervezeteket, iskolákat, intézményeket.

Együtt szaval a Nemzet – 2017-ben Cegléden is!

Jelentkezni a: rendezveny@cegled.hu e-mail címen lehet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...