8.1 C
Cegléd
2024. május 14. kedd
spot_img

A Közgázból indult – Pataki Bence

Annak idején miért a Közgázt választottad?

Egyedül a Közgáz indított olyan infós osztályt, amiben szívesen tanultam volna, illetve sok jót is lehetett hallani az iskoláról.

Milyen volt az osztályközösség? Hogy érezted magad a 4 év alatt a Közgázban?

Az osztályközösség lehetett volna jobb is. Általában abban volt a legnagyobb egyetértés, hogy senki se csináljon semmit. Én személy szerint jól éreztem magam, általában jó hangulatban teltek a napok. Voltak közös győzelmeink is: a diákdiri választáson és egyszer a Diáknapon.

Mennyire volt kemény az utolsó hajrá?

Természetesen többet kellett tanulni az érettségire, több felelés, illetve beadandó feladat volt, mint addig. Összességében szerintem ez sem volt megerőltető.

Milyen plusz élményt szereztél a Közgázban?

Egy kis időre részt vehettem pár barátommal egy informatikai múzeum tervezésében osztályfőnökünkkel, dr. Salamon József tanár úrral. Kemenczés Benő technikusként foglalkoztatott bennünket. Készíthettem megemlékezésre kisfilmet Soósné Molnár Helga tanárnővel. Lehetőségem volt kétszer ellátogatni a Parlamentbe, és belekóstolni a politikusi életbe, ezt Kovács Zoltán tanár úr és dr. Tarkó Ilona tanárnő szervezte. Váradi László tanár úrnak köszönhetően röplabdázhattam és kupákon is részt vehettem. A B3 verseny a döntőig jutottunk barátaimmal, így a 10 órás programozásban is kipróbálhattuk magunkat.

Miért a Szegedi Tudományegyetemet, és miért a mérnökinformatikát választottad?

Diákváros, rengeteg a program, nagyon jó az oktatás. A mérnökinformatikus szakot azért választottam, mert ez a szak elég sok ágába belenéz az informatikának, és ez érdekelt a leginkább.

Mennyire tudod hasznosítani a középiskolában megtanult dolgokat?

Középiskolában Imre Sándor tanár úrnál tanultunk programozni, aminek sok hasznát veszem. Jól jön, hogy én már tudom az alapjait, illetve át tudok látni egy programot.

Milyen az egyetemista élet?

Nagyon jó! Rengeteg a program, nagyon sok az új ismerős. A gyakorlatok, előadások is sokkal közvetlenebbek, kötetlenebbek, mint a középiskolás tanórák.

Milyen a kollégium?

Albérletben vagyok 3 másik egyetemistával. Megvan a magam kis szobája, a magánterületem. A lakótársakkal jól megvagyunk.

A tanulás mellett van elegendő szabadidőd?

Nem mondanám, hogy maga a tananyag mennyisége több lenne, mint középiskolában, viszont amit leadnak, azt sokkal részletesebben és áthatóbban kell tudni az utolsó részletig. Ezt szigorúan számon is kérik, de persze van szabadidő is bőven.

Hogy tetszik Szeged városa?

A város szép, és nemcsak betont látni mindenhol, hanem tele van növényekkel, parkokkal, fákkal. Jó érzés a városban mászkálni, sokszor nem is érződik, hányan is lakják valójában.

Milyen tanácsokkal látnád el azokat a jövőben érettségizőket, akik szintén a számítástechnika szerelmesei?

Nos, mindenképpen legyenek tájékozottak az informatikával kapcsolatban. Érdemes megtanulni valamilyen szinten programozni (az szinte mindegy, milyen nyelven). Az angoltudás is célszerű, mivel az informatika nyelve az angol.

Orosz Péter 12. c

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...