9.2 C
Cegléd
2024. május 14. kedd
spot_img

In memoriam Dr. Sebók Pál Géza

Dr. Sebók Pál Géza 1972. február 26-án született Cegléden, szülei pedagógusok. Általános iskolai tanulmányait követően a Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett, 1990-ben nyert felvételt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára. Egyetemi tanulmányai alatt dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, 1995-ben mentőtiszti vizsgát tett. 1994-1995-ben a II. sz. Anatomiai és Szövettani Intézetben végzett tudományos diákköri munkát. 1997. szeptember 20-án avatták doktorrá. VI. éves sebészet gyakorlatát kórházunkban töltötte, elmondása szerint nagyon jó benyomásokat szerzett a sebészeti osztály munkájáról, és ekkor határozta el, hogy megpályázza az itt meghirdetett állást. 1997. október 1. óta állt a kórház alkalmazásában.

Munkavégzése stabil elméleti tudáson alapult, fáradhatatlanul vett részt az osztályos munkában, műtéteken, annak érdekében, hogy minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzen. Munkatársaival közvetlen kapcsolatot alakított ki, betegei tisztelték és szerették lelkiismeretes, odaadó gyógyító munkájáért.

2003-ban szerezte meg a sebész szakorvosi képesítést, majd az akkori sebészeti osztályvezető főorvos, Dr. Czinege Imre biztatására 2008-ban érsebészetből is szakvizsgát tett. Ezekben az években alakult ki a Sebészeti osztály Érsebészeti részlege, ahol Dr. Király László főorvossal közösen gyógyították a betegeket. Havi 4-5 sebészeti ügyelet és 8-10 érsebészeti készenlét vállalásával járult hozzá a folyamatos betegellátás biztosításához. Hetente egy alkalommal az érsebészeti járóbeteg szakrendelésen fogadta a betegeket, akik feltétlen bizalommal fordultak hozzá, mert tudták, hogy szakorvosi hozzáértésével, empátiájával segít panaszaik enyhítésében.

Magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként 2005-ben alorvosi, 2008-ban adjunktusi, 2013-ban főorvosi előléptetésben részesült. Hivatástudattal végzett példaértékű gyógyító munkájáért 2010-ben és 2016-ban igazgatói dicséretet kapott.

Boldog családi életet élt feleségével és három gyermekével, akik a felelősségteljes, magas szintű szakmai felkészültséget igénylő munkájában biztos háttért jelentettek számára.

Halálával óriási veszteség érte Kórházunkat. Egy kiváló orvost, családapát, jó embert vesztettünk el.  A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet főorvosát saját halottjának tekinti, emlékét kegyelettel megőrzi.

Hasonló hírek

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Erzsike Sinka Erzsike Sinka “””” Amikor oda állt a műtőasztal mellé , odahajolt a fejemhez és azt mondta mosolyogva Erzsike vigyázok magára “”” Ezt 1 hónappal ezelőtt még mondta és én meg is bíztam benne !! 10 éven át 37 operációval mentette meg a lábam ez idáig 🙁 Drága doktor úr miért ment el ? Miért?? Hiányozni fog kiváló szaktudása , kedves mosolya és egyáltalán Isten miért szólította magához hiszen még fiatal volt , életerős ! És mi lesz most velünk betegeivel ? 🙁 Itt kívánom mély részvétemet kifejezni “” Kedves családjának ” ! Kívánom nekik hogy e borzalmas tragédiát legyen erejük elviselni , fel dolgozni és egyáltalán elfogadni a Dr úr hiányát , bár tudom ez lehetetlen 🙁 Kedves Dr úr onnan fentről kérem vigyázzon szeretteire és ránk a betegeire is 🙁

  2. Sajnálattal fogadtam a hírt, rövid élete sok embernek hagyott szép emléket, csodálatos orvos volt. Nyugodjon Békében . Az Égiek vigyázzanak csendes pihenésére. Köszönet a gyógyító munkájáért.

  3. Minket is kezelt a doktorúr. Kedvessége és jóindulata határtalan volt. Szívvel lélekkel végezte munkáját. A jó isten nyugasztalja!

  4. Nagyon nehéz mit mondani egy ennyire tragikus esemény kapcsán. Palit én nagyon rég óta ismertem. Szinte egy korosztály vagyunk. Sokáig egy lakótelepen laktunk Cegléden. Egyszerűen sokkol a halála. Nagyon sokat eszembe jut. Szeretném az egész családnak kifejezni az együttérzésemet, és őszinte részvétemet. Mihaji Sándor

  5. Felfoghatatlan számomra ami történt. Megdöbbentett a halálhíre. Még mindig nem hiszem el, hogy elvesztettünk egy nagy tudású és fiatal szakembert. Csak felsőfokban beszélhetek emberségéről , hozzáállásáról, szerény megjelenéséről, de aki ismerte Őt, az tudja, hogy ilyen volt és a legjobb volt. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy megismerhettem és vállalta a műtétet, amit Karácsony előtti napokban 3 órán keresztül elvégzett rajtam. Utolsó találkozásunk január 10-én volt, ahol alkalmam volt köszönetet mondani neki. Ennyi volt! Ennyi lenne!? Mélységesen elszomorított, hogy eltávozott közülünk . Hiányozni fog doktorom!
    Részvétem a családjának!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...