2.6 C
Cegléd
2023. november 29. szerda
spot_img

Olimpián a ceglédiek

A világ postagalambászainak találkozóját tartották január 27-29-ig Brüsszelben. A Postagalamb Olimpián nyolc sportkategóriában 417 galambot, 4 standard kategóriában 174 galambot vonultattak föl a világ számos országából. A nemzetek barátságát jelképező olimpiai ötkarikás verseny jó alkalom volt arra, hogy a világ galambászai kicseréljék tudásukat, megbeszéljék tapasztalataikat és bemutassák legeredményesebb postagalambjaikat.

Ezen a megmérettetésen a nemzetek rangsorában 4. helyen végzett a magyar csapat. Öt olyan galamb is részese volt ennek a szép sikernek, amely az A-02 Postagalamb Civilszervezetet képviselte. Óriási siker ez a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő klubnak. A hazánkat képviselő 44 postagalambból ötöt válogattak be civilszervezetünkből az országosan elért helyezésük alapján:

  • sport „A” kategóriában Józsa János 34-36.,
  • sport „D” kategóriában Fehér Mihály 25.,
  • sport „F” kategóriában Józsa János 9.,
  • standard kategóriában Zsíros Miklós 59. helyezést ért el az Olimpián.

Gratulálunk és büszkék vagyunk sporttársaink és nemzetünk sikerére. Tanulhatunk ezektől a galamboktól olyan értékeket, mint bátorság, és a cél sikeres eléréséhez szükséges felkészülés, hűség a lakóhelyükhöz illetve a párjukhoz. Reméljük, ezek a szép sikerek felkeltik az érdeklődését néhány ceglédi fiatalnak és kedvet kapnak a klubunkban történő versenyzéshez. Kitartó munkával, galambok iránti gondoskodással, türelemmel és a kellő tapasztalat megszerzésével ők is nevelhetnek olimpiai bajnok galambot. Legyen előttük követendő példa a ceglédi galambászok nemzetközi sikere.

Di-Jó

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Ha a legjobb eredményeket elérő galambok utódait, egymás között minden sport és versenygalambász a szakmai pasztalatokal eggyütt nem sajnálnák meg osztani egymással és nem 100 ezreket kérnének egy fiók galambbért, sokkal jobb is lehetne az eredmény!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...