11.8 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Elköltözött a Veterán Jármű Szalon

A régi autók, motorok kedvelői és általában a Külső-Kátai úton járók meglepve vették észre, hogy az év elején egy tábla jelent meg a Veterán Jármű Szalon kerítésén. A felirat azt hirdette, hogy a népszerű gyűjtemény elköltözött a korábbi helyszínről. Utánajártunk, hol tekinthetők meg az autóritkaságok és a Jawa motor gyűjtemény. Dr. Leiter Józseftől a szalon szakértőjétől és gyűjtőtől megtudtuk, hivatalosan ugyan nem nyitott meg az új helyszínen a tárlat, de vele előre egyeztetett időpontban megcsodálható a gyűjtemény a Pesti út 76. szám alatt kialakított új kiállítóhelyen.
– A veterán autók, motorok nagy szerelmese, barátom Kővári Pál vásárolta és alakította ki a Külső-Kátai úti Veterán Jármű Szalont. – mesélte Leitner tanár úr, a Jawa-gyűjtemény és fesztivál létrehozója. – A nagyszerű épület fenntartása azonban nem volt gazdaságos, belépőt sem szedtünk a látogatóktól, mert ez mindkettőnk számára leginkább hobbi. A jobb megoldás érdekében, vállalkozó barátom saját, Pesti úti üzemébe költöztette a gyűjteményt, ahol minden adott a vendégek fogadásához. Sőt, helyben tudunk felújítási munkákat végezni az új „jövevényeken”, mert itt van műhely és komplett festőrészleg is.
Bár az április elejére tervezett hivatalos megnyitót még nem tartották meg, szívesen várják a csoportokat. Bővebb információkat a Veterán Járműszalon facebookján találnak az érdeklődők.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...