2.4 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

A Lövész utcai óvoda felújítására pályázik a város

Csütörtökön tartotta munkaterv szerinti rendes ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az ülésnapon szövetkezeti és alapítványi beszámolókat tárgyaltak meg, több sportfinanszírozási és –fejlesztési kérdésben is döntés született, valamint új vezetőt választottak a Városi Könyvtár élére.

Közös szándékkal és politikai összefogással vette kezdetét az októberi testületi ülés. A Ceglédet érintő 400 kV-os távvezetékkel kapcsolatban nyújtott be önálló képviselői előterjesztést a Fidesz frakció nevében Hörömpő Annamária Fidesz elnök és Csuri Károly Jobbikos önkormányzati képviselő is. Az előterjesztések és a képviselők is megegyeztek abban, hogy a távvezeték megtervezett nyomvonalát módosítsák úgy, hogy Cegléd város lakott területét lehetőleg ne érintse a nyomvonal. Egyúttal felhatalmazta a testület a polgármestert az érintett lakosok képviselésére és a további tárgyalásokra. Takáts László elmondta: ezeket a lépéseket már megtették és folyamatos az egyeztetés azért, hogy a tervezett nyomvonal ne a jelenlegi útvonalon haladjon.

A „Ceglédi Mindennapi Kenyerünk” Szociális Szövetkezet 2015. novemberében alakult. Az alapítók között van a ceglédi önkormányzat is. A szövetkezet elnöke, Ecseri Ferenc beszámolójából kiderült a 2016-os esztendőt 32 ezer forintos adózás utáni eredménnyel zárták.

Beszámolt a 2016-os esztendő működéséről a „Ceglédiek a Ceglédiekért ” Közalapítvány is. Dr. Zsámberger György elnök az esztendőben végzett tevékenysége felsorolása mellett beszámolójában kitért rá, hogy a közalapítvány 111 ezer forintos nyereséggel zárta a tavalyi esztendőt.

A Lövész utcai óvoda felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat. Az idei év őszén jelent meg az Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című pályázati felhívás. Ennek keretében a költségek 85 %-ra lehet pályázni. A város 150 millió forintra pályázik. Az összeg elnyerésével 2 csoportszobával bővülhetne az óvoda, elvégezhetnék a többi csoportszoba felújítását, homlokzati hőszigetelést, nyílászárócserét, fűtési rendszer korszerűsítését, elektromos hálózat megújítását, de a pályázat udvar, tetőfelújítást és kismértékben eszközbeszerzést is tartalmaz.

Az önkormányzat korábban visszatérítendő támogatásban részesítette a CKKSE-t. Az egyesület elnöke most a visszafizetési határidő módosítását kérte a testülettől. Ezt a képviselők jóváhagyták, az összeget december 31-ig kell visszafizetni. Borsos István elnök a TAO-felajánlások elmaradásával indokolta kérését.

További 20 millió forintot biztosít az önkormányzat a malomtó széli sporttelep közművesítése, tereprendezési munkálataihoz. Erre korábban már 17.850.250 Ft-ot elkülönítettek. Ez elsősorban a nemzeti stadionfejlesztési program keretében épülő Lelátó udvari gépészetének a megépítését tartalmazta. Ezt még az idei évben meg is kívánják valósítani, hogy a jövő év elején elkészülő lelátó használatbavételi eljárása időben megtörténhessen. Az összegből viszont idén költeni kellett a Judo csarnok elektromos betáplálására is, illetve egy új mérőszekrényt telepítettek le, mely majd kiszolgálja mind a lelátó, műfüves pálya, a labdarúgó pálya és parkoló világításának az elektromos igényét.  A csapadék-vízelvezető rendszer felújítását, illetve az érintett terület rendezését, parkoló kialakítását, ingatlan, parkoló térvilágítását a CVSE TAO beruházásból kívánta megvalósítani. Sajnálatos módon az ingatlan térvilágításának, elektromos hálózatának kialakítását az illetékes szövetség nem támogatta. Ezért van szükség az újabb városi forrásra.

Évi nettó 891 ezer forintért ad bérbe területet a város az Infineon Kft-nek. A cég parkolókat alakít ki az érintett területen.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Ceglédi Városi Könyvtár intézményvezetői pályázatáról. A döntés értelmében a jövőben Kabdebó-Ladik Lívia látja el a vezetői teendőket. Szintén zárt ülésen tettek javaslatot a „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért”,- valamint a Pest Megye Önkormányzata által alapított kitüntetésekre is. A testületi ülés döntéseiről, előterjesztéseiről részletesen a www.cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...