24.2 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Népdaléneklési verseny a Táncsicsban

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában 11. alkalommal került megrendezésre a Kodály Zoltán Népdaléneklési verseny november 28-án és 29-én.

Az első napon a felső tagozatos, énekelni szerető tanulók versengtek egymással. A versenyzők arany, ezüst, bronz minősítő oklevelet kaptak, amelyről a négy tagú zsűri értékelése döntött. A legszebben éneklő gyermekek kiemelt arany minősítést szereztek, illetve a zsűri, az oklevél mellé Bajnóczi Ágnes 7.z osztályos tanulónak ítélte oda a legjobbnak járó kupát, szóló kategóriában. A csoportok közül a 6.z osztályos tanulókból verbuválódott Százszorszép énekegyüttes bizonyult a legkiemelkedőbbnek. Folytatásként a márciusban megrendezésre kerülő “Tiszán innen, Dunán túl” megyei népdaléneklési versenyen mutathatják meg tehetségüket az énekesek.

November 29-én az alsó tagozatos gyerekek is dalra fakadtak. Óriási készülődés, sok gyakorlás előzte meg a versenyt. A zsűri elismerően szólt a tanulók teljesítményéről, méltatták a hagyománytiszteletet, a közös éneklés közösségformáló szerepét, az együtt éneklés szeretetét.

A verseny történetében először fordult elő, hogy a legfiatalabb korosztályból bizonyult kiemelkedő teljesítménnyel kiemelt arany minősítésre és a kupára Zsenyuk Zorka 1.z. osztályos tanuló. Az énekegyüttes kategóriában a 3.z osztályos fiúk arattak elsöprő sikert, kiemelkedő arany minősítéssel és kupával térhettek haza: Eszes Martin, Kőmíves Albert, Sasvári András és Sasvári Bálint.

Az elért eredményekhez szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Dr. Nagyné Kecskeméti Ágnes
ének-zene tanár, a verseny szervezője

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...

Szakmai díj a ceglédi rendőrnek

Szeptember 26-28-a között Szombathelyen került megrendezésre a XII. Országos...

Csaló csatornások?

Lapunkat egy Alszegi úti olvasónk kereste meg azzal, hogy ...