12.1 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Cegléden laknak a migránsnak nézett szaudi rendőrök

A múlt héten országosan nagy vihart kavart egy hírünk arról, hogy Cegléden migránsnak néztek turistákat. Akkor olyan információt kaptunk, hogy a fiatal férfiak egy sportoló csapathoz tartoznak és csak átutazóban voltak Cegléden. Mint kiderült ez nem igaz. Sőt, a tucatnyi arab férfi most is Cegléden lakik: három hétig ugyanis rendőrkutyás képzésen vesz részt a rendőrökből és határőrökből álló delegáció.

– Szálláshelyükön tartják az elméleti oktatást, a velük szerződésben álló Cs. Pál világhírű kutyaidomító telephelyén Csemőben pedig gyakorlatoznak. Hozzáteszem, hogy Amerikától Európáig számos csoport jött már Ceglédre kutyaidomítást tanulni. – számolt be lapunknak egy forrás, aki a vendégekkel személyes kapcsolatban áll. – Szaúd-Arábiából érkezett huszonéves fiatal fiúkról van szó, akik mindenhova együtt mennek, mint az “óvodások”. Egy tolmács is velük van állandóan. Voltak Budapesten is városlátogatáson, meg Cegléden is. Nyilván egy kisvárosban elég feltűnő jelenség ekkora tömegben, ahogy együtt mennek kicsit sötétebb bőrű, kisportolt fiatalok. Különösen, amilyen időket élünk manapság, így nagy szenzációt keltettek. Ez teljesen természetes. Miután olvasták a híreket a fiúk a tolmácsukkal együtt bementek a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol bemutatták az irataikat és hogy teljesen legálisan tartózkodnak itt.

Informátorunk azt is elmondta, hogy a szálláshely környékén is megijedtek a szomszédok. Volt, aki átment a szálláshelyre, hogy küldjék haza a „migránsokat”. – A szálláshely tulajdonosai elmagyarázták a szomszédoknak, hogy hivatalosan vannak itt, útlevéllel, vízummal három hetet. Ezalatt időnként a szülők is meglátogatják a fiúkat. Sőt, a tervek szerint a három hét leteltével újabb csoport érkezik majd, szintén kutyaidomítást tanulni Ceglédre. Az eset pikantériája, hogy a szaúdi fiatalok éppen azért jönnek tanulni hozzánk, mert a terrorizmustól való határvédelemben hasznosítanák a tanultakat.

Lapunk munkatársa személyesen találkozott a ceglédi szálláshelyükön a fiatalokkal. Sivatagi terepszínű ruhában barátságosan fogadtak, tolmácsuk azonnal hívta a feletteseket. Ahhoz hogy az arcukról, egyenruhában képet készíthessünk felettesüktől kértek telefonon engedélyt, aki végül lebeszélte őket. Tolmácsuk megerősítette, hogy a 12 szaúdi fiatal kutyás kiképzésen vesz részt.

A világhíres kutyaidomító telepről hivatalosan érdeklődtünk a csemői polgármesteri hivatalban, de nem hallottak róla, ahogy a nyilvántartásokban sem szerepel Cs. Pál neve.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...