22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Kecskeméten demonstráltak

Forgalomlassító, figyelemfelhívó demonstrációt szerveztek Kecskeméten a Mercedes gyár előtti elkerülő szakaszon: a civil résztvevők az Erős Vidék Mozgalom szervezésében a 400 kv-os távvezeték Albertirsa és Kecskemét közötti nyomvonalának megépítése elleni tiltakozásul demonstráltak.

– 300 méter hosszan állnak a járművek 10-12 óra között ezen a szakaszon. Sok ceglédi, csemői, nyársapáti lakos vesz részt a tüntetésen és mások a nyomvonallal érintett területekről – adott tájékoztatást a helyszínről telefonon Horváth Gábor ceglédi Jobbik-os önkormányzati képviselő, akinek választókörzetében sok nyomvonallal érintett él. A Jobbik politikusán kívül Földi Áron LMP-s megyei képviselő is részt vett a demonstráción.

– Szomorú, hogy a többi politikus – polgármesterek, országgyűlési és önkormányzati képviselők – vagy megbízottjuk nincsenek velünk a demonstráción – mondta el Rónai Attila a szervező Erős Vidék Mozgalom egyik tagja, akitől azt is megkérdeztük milyen a forgalomlassító demonstráció fogadtatása az autósok részéről: – Nem tudom hány autó ment el mellettünk, talán ezer is, és egy volt, aki hangot adott annak, hogy nem tetszik neki, hogy 10 perccel később ér a munkába. Többen viszont érdeklődtek, a transzparenseinket látva elmondták, hogy szerintük radikálisabb eszközökhöz kellene folyamodni, mint ez, a gyermekeink egészsége érdekében. Mert azért harcolunk. Ma már nem lehet tagadni a távvezeték egészségkárosító hatását. Még Oroszországban is szigorúbb szabályok vonatkoznak a telepítésére, a Mavir pedig 1962-es normákat akar figyelembe vetetni velünk. – mondta el Rónai Attila, akinek tanyája területén is áthalad a jelenlegi nyomvonal.

– Azért szerveztük ezt a demonstrációt, mert nem áll velünk szóba senki, mert nem vesznek komolyan minket. – tette hozzá a ceglédi lakos.

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az emberi tudatlanság határtalan, az ostobaságra építve pedig bármi elérhető, ez jól látszik a fidesz propaganda gépezetéből is.
  Vicces, hogy a Jobbik pont ugyanúgy az emberi ostobaságra alapoz és mellőz bárminemű szakmaiságot.

  “Ma már nem lehet tagadni a távvezeték egészségkárosító hatását.”

  Gondolom egyik okostojás sem használ mobiltelefont, mert egészségkárosító  .

  A távvezetékben továbbított elektromos energia által keltett elektromos és mágneses tér mértéke a távolság növelésével négyzetesen csökken.

  Persze sokkal egyszerűbb kimenni és tiltakozni a nagy semmi ellen és megfélemlítésre, valamint politikai célokra használni az emberek hozzá nem értését.

  Utána lehet olvasni, egy átlagos lakásban csak a vezetékekből 0,1 µT mágneses tér keletkezik. Az egészségügyi határérték 100 µT.
  Érdekességképpen két adat:
  Az albertirsai 750 kV-os (vagyis közel 2x nagyobb feszültségű) távvezeték környezetében végzett mérések adatai azt mutatják, hogy a két oszlop között a legnagyobb a térerő, a távvezeték alatt 5,7 µT, tőle 27 méterre már csak 1,5 µT.
  Hol van ez a 100 µT határértéktől?

  Ugyanakkor a 400 kV-os Albertirsa – Szolnok – Békéscsaba vezetéknél a mért értékek az alacsonyabb feszültség miatt természetesen jóval alacsonyabbak (a távvezeték magassága azonos a 750 kV-oséval, tehát itt a vezeték magassága nem módosítja a térerőt).
  Itt az oszlopnál 0,34 µT térerőt mértek, míg a két oszlop között a vezeték alatt a maximum érték 1,1 µT volt, a vezetéktől 17 méterre már a lakóházon belül átlagosnak számító 0,14 µT az eredmény.

  forrás: http://atomfizika.elte.hu/akos/tezisek/szd/vizsolyipali_bscszd.pdf
  Aláhúznám: egy mobiltelefonos hívásnál is legalább dupla akkora dózist kap az ember feje, mint ha leülne a 750 kV-os távvezeték alá!!!

  Szóval akkor végül is mi a fene ellen tiltakoznak?

  Azt se tudják, mekkora térerő lesz, azt se tudják, hogy a mobiloknál bőven 10 µT feletti a térerősség, oszt’ mégis telefonálnak, senki sem megy a telekom meg a vodafone elé utat lezárni tiltakozásul 😀

  Ja meg gondolom otthon nekik sincs áram, mert egészségkárosító, ők még petróleummal világítanak meg füstjelekkel kommunikálnak 😀

  Én inkább a sötétség ellen tiltakoznék az ilyenek felkoncolásával…

 2. Szia. Bárcsak igazad lenne, de sajnos a WHO és több tanulmány kimutatta, hogy távvezeték közelében – és nem 5 méterre – élő családokban a kisgyermekkori leukémia kialakulása statisztikailag igazolhatóan kb. a kétszeresére ugrik. Sajnos. A veszélyeztetett életkorú, sérülékenyebb gyermekek még nem telefonálgatnak, de biztosan nem teszik azt 0-24-ben.
  Nem az egészségügyi kockázat a baj egyedül, hanem az eljárás menete, hogy úgy hoznak a magánbirtokod, vállalkozásod (turisztikai, állattartással kapcs) és családod életét megnehezítő vagy lehetetlenné tévő döntést, hogy veled szóba sem állnak, hanem leverik a cölöpöt és ha ugrálsz megfenyegetnek vagy rádküldik a hatóságot.

 3. Várható volt, hogy Takáts László polgármesterben és Földi László országgyűlési képviselőben nincs annyi gerinc, ahogy eddig sem volt, hogy kiálljon a Ceglédiekért! Szégyen! Megélhetési politikusok!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...