14.7 C
Cegléd
2024. június 15. szombat
spot_img

Postagalambász sikerek

Újabb sikeres évet tud maga mögött a ceglédi postagalambász sport. Józsa János galambjai megnyerték a Nemzeti Rövidtávú Bajnokságot és a 12 utas rövidtávú, valamint a 8 utas sprint bajnokságot is. A kerületi bajnokságon már 6. éve veretlen a ceglédi galambász, országos viszonylatban pedig 15 éve mindig dobogós helyezést értek el a galambjai.

– A galambok eredményei 80 %-ban a tenyésztésen múlnak, ez egy tudomány – mondta el Józsa János lapunknak galambjai sikerének titkát. – Az, hogy milyen teljesítményt nyújtanak majd, meghatározza a származásuk és a szelektálás. A szárny, a tájékozódó képesség, az egészséges légcsövek, a tüdő befogadóképessége a legfontosabb tényezők. Pénzben nem lehet kifejezni e galambok értékét, olyan nagy a mögötte lévő munka, de a nyertes állományokból gyakran kérnek a sporttársak tenyésztésre.

A további tervekre térve elmondta: szeretné megtartani a jelenlegi szintet és tovább versenyezni. A kétévente megtartott postagalamb olimpiára több versenyzőt is szeretne küldeni, ahogy 2016-ban 3 galambja jutott ki Brüsszelbe a két éves versenyeredmények alapján.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...