19.7 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Szénmonoxid veszély miatt ürítették ki az otthont

Március 3-án szombat este az albertirsai IRMÁK fogyatékos otthonba szénmonoxid szivárgás miatt riasztották a ceglédi tűzoltókat. Információink szerint több mint hatvan személy volt veszélyben. Szerencsére nagyobb baj nem történt, de a kiérkező tűzoltók méréseket végeztek, majd átszellőztették az érintett területet és az alsó szinten lévő ápoltakat, azonnal az emeletre költöztették.
– Jelzett a szénmonoxid érzékelő, ezért hívták a tűzoltókat az otthonba. – mondta el lapunknak Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelem szóvivője. – A tűzoltók kiérkezéskor megmérték a szénmonoxid szintet és határérték feletti, de alacsony értéket állapítottak meg. Átszellőztették az alsó érintett szintet. Jelenleg szakértők – gázművek, kéményesek – bevonásával vizsgálják mi okozta a problémát. Személyi sérülés nem történt, az alsó szintről az emeletre költöztették a lakókat.
– Mi okozhatja a szénmonoxid szint megemelkedését?
– A tüzelőberendezések, a fűtési rendszer meghibásodása, vagy a füstelvezető rendszer hibái is okozhatják. Elmondhatjuk, hogy a katasztrófavédelem folyamatos kampánya, a CO mérgezésről szóló hírek meghozták a gyümölcsüket. Ma már egyre több magánházban szerelnek fel érzékelőt, a közintézményekben pedig kötelező néhány éve és sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a lakosság a fűtőberendezések rendszeres karbantartására. Azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb a súlyos mérgezéses eset. Ebben a szezonban bár kisebb mérgezések voltak, súlyos életveszélyes, vagy halálos kimenetelű szénmonoxid mérgezés nem történt.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...