1 C
Cegléd
2023. december 3. vasárnap
spot_img

Új Etelka utca?

Mióta én a környéken lakom a Várkonyi utca páros oldali szakaszán a Vörösmarty tér és Török Ignác utca között a 16. szám alatt egy öreg ház volt, a mellette lévő 14. szám üres telek volt. Az öreg házat eladták majd később az új tulajdonos lebontotta, így az is üres telek lett és így az új tulajdonos három üres telekhez jutott. Egy-két éve – mivel ez a telek már adta a lehetőséget, hogy az Etelka utcát továbbnyissák a Várkonyi utcáig – valószínű, hogy az Önkormányzat megvette és az utcát megnyitotta.

Nem is ez a baj, mert ez ésszerű dolognak tűnik. Hanem a meghosszabbított Etelka utcával azóta sem történt semmi. Viszont a megnyitott utca jobb oldalán még mindig ott van a régi tulajdonos oszlopon lévő ideiglenes áramvételi helye és az út közepén egy bokor tövében egy ásott kút szabadon tátong. Ezen a szakaszon közvilágítás még nincs, így éjszaka, ha valaki arra téved, simán landolhat a most már kútkáva nélküli ásott kútban. Nem beszélve arról, hogy ha egy gyerek kerül oda játszani, szánkózni, kíváncsiságból is beleeshet ebbe az ásott kútba.

Mindez – úgy gondolom – nagyon baleset- és életveszélyes helyzet. Az itt élő főleg kisgyerekes lakók kérik az önkormányzat illetékeseit, hogy minél előbb a helyszínen tartsanak helyszíni bejárást és sürgősen intézkedjenek, ha ez az utca szakasz már az ő tulajdonukban van.

Mészáros Iván

Lapunk utánajárt az ügynek, ifj. Károly Ferenc önkormányzati képviselő a Ceglédi Panorámának azt nyilatkozta, hogy a terület nem az önkormányzat tulajdona, hanem magánkézben van. Bár a tulajdonos valóban felajánlotta a városnak a területet megvásárlásra sem az összegben, sem egyéb feltételekben nem tudtak megegyezni. A képviselő elmondta jelenleg csak annyit tud tenni, hogy mivel valóban balesetveszélyes így a terület, az önkormányzat felszólítja majd a tulajdonost, hogy kerítse a telket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...