8.9 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Új Etelka utca?

Mióta én a környéken lakom a Várkonyi utca páros oldali szakaszán a Vörösmarty tér és Török Ignác utca között a 16. szám alatt egy öreg ház volt, a mellette lévő 14. szám üres telek volt. Az öreg házat eladták majd később az új tulajdonos lebontotta, így az is üres telek lett és így az új tulajdonos három üres telekhez jutott. Egy-két éve – mivel ez a telek már adta a lehetőséget, hogy az Etelka utcát továbbnyissák a Várkonyi utcáig – valószínű, hogy az Önkormányzat megvette és az utcát megnyitotta.

Nem is ez a baj, mert ez ésszerű dolognak tűnik. Hanem a meghosszabbított Etelka utcával azóta sem történt semmi. Viszont a megnyitott utca jobb oldalán még mindig ott van a régi tulajdonos oszlopon lévő ideiglenes áramvételi helye és az út közepén egy bokor tövében egy ásott kút szabadon tátong. Ezen a szakaszon közvilágítás még nincs, így éjszaka, ha valaki arra téved, simán landolhat a most már kútkáva nélküli ásott kútban. Nem beszélve arról, hogy ha egy gyerek kerül oda játszani, szánkózni, kíváncsiságból is beleeshet ebbe az ásott kútba.

Mindez – úgy gondolom – nagyon baleset- és életveszélyes helyzet. Az itt élő főleg kisgyerekes lakók kérik az önkormányzat illetékeseit, hogy minél előbb a helyszínen tartsanak helyszíni bejárást és sürgősen intézkedjenek, ha ez az utca szakasz már az ő tulajdonukban van.

Mészáros Iván

Lapunk utánajárt az ügynek, ifj. Károly Ferenc önkormányzati képviselő a Ceglédi Panorámának azt nyilatkozta, hogy a terület nem az önkormányzat tulajdona, hanem magánkézben van. Bár a tulajdonos valóban felajánlotta a városnak a területet megvásárlásra sem az összegben, sem egyéb feltételekben nem tudtak megegyezni. A képviselő elmondta jelenleg csak annyit tud tenni, hogy mivel valóban balesetveszélyes így a terület, az önkormányzat felszólítja majd a tulajdonost, hogy kerítse a telket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...