27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Rögbi: EB bronzérmet szerzett Nagykőrös csapata

Nagykőröst hét nagykőrösi tojáslabdás képviselte az április 21. és 28. között rendezett zágrábi Junior Rögbi Európa-bajnokságon.
Hatalmas elismerés és megtiszteltetés, hogy a csapatkapitányi pozícióra Perlaki Mártont kérte fel a Magyar Rögbi Szövetség szakvezetése. A nagykőrösi kapitány vezetése alatt a nemzeti csapat egy hét alatt három rendkívül erőt próbáló mérkőzést játszott a horvát fővárosban.

Az első mérkőzést Bulgária korosztályos gárdája ellen vívta a nemzeti különítmény, fölényes sikert aratva. ( Eredmény: HUN 57 – 0 BUL) A magyar együttes 57 pontjából 20 pontot szerzett nagykőrösi játékos: Nagyszombati Zoltán (5); Perlaki Márton (5); Caiezza Márió (5); Szőke Szabolcs (5).

A második összecsapásra Szlovákia válogatottja ellen került sor, szerdán. A győzelem itt sem maradt el (Eredmény: HUN 31 – 15 SLK), ahogyan a nagykőrösi pontszerzés sem: Perlaki Márton (5); Király Kevin (5).

Sajnos hiába a két győztes mérkőzés, csapatunk pontversenyben alulmaradt. Két mérkőzéssel a hátuk mögött és veretlenül álltak pályára szombaton a magyar játékosok Moldávia együttese ellen a harmadik mérkőzésen a bronzéremért folytatott harcban, ismét sikerrel. (Eredmény: HUN 41 – 5 MLD) Ezúttal Caiezza Márió (10) pontszerzéseinek örülhetett egyesületünk.

Az aranyéremért és a hatalmas kontinens kupáért Horvátország és Izrael küzdött meg egymással. Hazai pályán és közönség előtt ünnepelhették győzelmüket a horvát fiatalok.

A Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely Sportegyesületet képviselők névsora: Perlaki Márton (c); Caiezza Márió; Szőke Szabolcs; Nagyszombati Zoltán; Szentpéteri Levente; Nyerges Ádám; Király Kevin.
Gratulálunk a magyar csapatnak és a kiválóan szereplő nagykőrösi Honfoglalóknak!

Honfoglalók Rugby Club és
Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE

nagykorosma.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....