6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Akik megkapták, amit akartak

Ceglédi író művét mutatja be a Nagyabonyi Színkör. Veres Tamás Akik megkapták, amit akartak című vígjátékának ősbemutatója június 23-án lesz az abonyi Művelődési Házban. Az országos dráma-pályázatot nyert vígjáték hét jelenetben, két felvonásban, kétszer 50 percben mutatja meg mi történt azokkal, akik azonnal megkapták, amit akartak, vagyis harc, küzdelem, munka, teljesítmény nélkül azonnali teljesültek kívánságaik, „ami a 21. század fogyasztói társadalmában, igencsak komoly feszültségforrás” – teszi hozzá a színkör ajánlója.

– Tavaly ősszel küldtem el a Nagyabonyi Színkörnek a színdarabot, akiknek annyira tetszett, hogy színpadra is szeretnék vinni. Január óta zajlanak a próbák. – tájékoztatta lapunkat Veres Tamás. – Az „Akik megkapták, amit akartak” című színdarabom 2015-ben nyerte meg a Tanítványi Láncolalt és a MA színház drámapályázatát. 2016-ban a Drámatéka Drámaműhely pályázatán a legjobb színmű díját kapta. A színdarabban a jó tündér és egy fiatalember azokat az embereket keresi fel, akiknek teljesítette már a tündér a kívánságát. Megnézik, most hogyan élnek. A színdarab azt mutatja meg, hogy nem minden esetben jó, ha hirtelen öledbe hullik a szerencse, mert sokszor rossz vége lehet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...