29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Ittas vezetők ügyeit tárgyalta a Ceglédi Törvényszék

A tárgyalássorozattal arra akarták felhívni a figyelmet, hogy tavasszal a szokásosnál sokkal több ittas vezetőt fognak el a rendőrök.

Egy vödörnyi bort megivott, mielőtt motorra ült – ezt állította a bíróságon az a sofőr, akinek ügyét pénteken tárgyalták. Szinte egymás kezébe adták a kilincset az ittas vezetéssel vádolt sofőrök a Ceglédi Törvényszéken. Öt bíró húsz ilyen ügyet tárgyalt napközben – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

Volt, akit kétszázezer forintra büntettek, mert részegen motorozott. Ez a férfi állította azt, hogy vödörnyi bort ivott, nagy büszkén úgy fogalmazott: „ahogy a lovaim szoktak”. Majd így folytatta: „addig fel se ülök a bakra, amíg nem iszok”. Máskor is elkapták már részegen.

Egy másik férfi egy több tonnás munkagépet vezetett részegen, állítása szerint csak a legközelebbi gumisig akarta elvinni a defektes járművet, amin nem volt rendszámtábla. A sofőrnél nem volt jogosítvány, 240 ezer forintos bírságot kapott.

A sorban olyan sofőr is volt, akit visszaesőként két év börtönre ítéltek. Egy másik vádlott azért kapott felfüggesztett börtönt, mert egy napon belül kétszer is elkapták ittas vezetésért.

hvg.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....