27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Sorsukra hagyott harci kutyák

Sérült, fél szemére vak, alultáplált kutyát talált egy csemői férfi a tanyája mellett. Az állatorvosi vizsgálat után felmerült: a kutyus harcoltatás következtében sérült meg. Pest megyében egyre több a hasonló eset, amikor a harcra már alkalmatlan ebeket, kevésbé lakott területre viszik elpusztulni az állatviadalok szervezői.

Kétségbeesett kutyavonyítást hallott a Mikebudai úton lévő tanyájánál egy férfi tegnap reggel. A kerítés tövében aztán megtalálta a nyomorúságos állapotban lévő kutyát. – Jobb hátsó lába dagadt, sérült a szeme és több más seb látható a testén, de alultáplált is. Nem tudom honnan származnak a sérülések, de szerintem harcoltatták. De nagyon szelíd, meg lehet simogatni – mesélte az emberséges csemői lakos, aki vizet és kutyatápot is adott a kidobott ebnek. – Azonnal ivott és evett, de csak néhány centit volt képes vonszolni magát, annyira gyenge, tehát magától nem jöhetett. Nem tudom a gazdája miért hozta ide? Talán, hogy elpusztuljon?!

A férfi felhívta a Ceglédi Állatmenhelyet, de ott elmondták neki, hogy Csemő nem hozzájuk tartozik. Mint lapunknak Soltész Lászlóné az állatmenhely vezetője elmondta: aznap ez már az 5. kutyus, ami a segítségükre szorult, de nem tudnak ennyi állatot elhelyezni a menhelyen.

Végül délutánra szerencsésen megoldódott a helyzet: a Csemői Önkormányzati Hivatal intézkedett és elszállították a sérült kutyát. Herczig József a gyömrői állatmenhely tulajdonosa lapunknak elmondta: a kutyát saját költségükre mentették és az állatorvos is ingyenesen látta el a sérült állatot.

– Hiányzik az egyik szeme, sérült a lába és az ínyén olyan elfertőzött seb van, hogy már beköpte a légy. – mondta el Herczig József. – Egyre több hasonló esettel találkozunk. A múlt héten Üllőn egymás után két alkalommal, majd Újlengyelben is mentettünk staffordshire terrier jellegű életveszélyesen sérült, kidobott, sorsára hagyott kutyát. Mindegyik alultáplált volt – mint a Csemőben talált is – és tele más kutyától eredő sérülésekkel. Lehetne azt gondolni, hogy bement egy házba és megtépte egy másik kutya, de az ismétlődő, hasonló esetek és az alultápláltság állatviadalra utalhatnak.

Az állatmenhely vezetője elmondta: Üllőn nyomozás is indult az ügyben. Az esetek halmozódása és a sérülések hasonlósága miatt nem tűnik elhamarkodott következtetésnek, hogy a történtek egy irányba mutatnak: ugyanis a kutyaharcoltatás okoz ilyen sebeket. Úgy tűnik az illegális tevékenységben részt vevők a már „használhatatlan” állatoktól szabadulnak meg úgy, hogy kirakják valahova elpusztulni.

Az állatviadal – így a kutyák harcoltatása is – bűncselekménynek minősül és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Szegény szerencsétlen állat. Utálom ezeket a viadaloztató sutyerákokat. Ezt nem kéne üldözni és büntetni? Milyen lelkivilága van az ilyen szemét rohadéknak. Mindegyiket felhúznám az első fára.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...