6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Pusztabusszal a tanyára

A ballagók szerenádozásai után mostanában vidáman integető óvodáscsoportokat lehet látni lovaskocsin Cegléden. A „pusztabuszok”, a Füle tanya fogatai városnézésre, játszóházba vagy a Füle tanyára viszik a gyerekeket – megannyi izgalmas hagyományőrző közösségi program kicsiknek.

 

-Sokféle programmal várjuk az óvodásokat, iskolásokat és az erdei iskolában megszállókat is. – tájékoztatta lapunkat Füle János tulajdonos. – Az állatsimogatóban vadmalac, kiskecske és szinte minden őshonos állat megtalálható: van szürkemarha, mangalica, rackajuh, gyimesi birkák is. Ezen kívül van lovaglási lehetőség, csikósbemutató és akár pusztaolimpiát is rendezhetnek. Lehet a játszótéren játszani, és a hatalmas területen sétálni, túrázni is. Talán a legnagyobb élmény a gyerekeknek, hogy kipróbálhatják a kukoricamorzsolást, majd a darálás után megetethetik a szelíd állatokat. Ezzel közel kerülnek a tanyasi életformához, a természetközeli élethez és megismerik azt, hogyan éltek néhány generációval ezelőtt az emberek.

Fotó: Füle Tanya – CLKSE

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...