34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Tirolban jártunk

Iskolánk 44 tanulója vehetett részt áprilisban egy ausztriai nyelvi táborban. Hosszú utazás után érkeztünk meg Weerbe, a szállásunkra. Gyönyörű kilátás tárult elénk a szobánk ablakából, mindenkit elvarázsolt a magas, hófödte hegyek látványa.

Másnap a finom reggeli után a schwazi ezüstbányában megismerhettük a középkori bányászok nehéz életét. Bányavasúttal jutottunk le a mélybe, azon a járaton keresztül, amit a bányászok 26 év kemény munkájával vájtak ki. Ezután a feje tetejére állított házban a gravitációs erőt leküzdve készítettünk érdekes és vicces fotókat. Ezután átsétáltunk a dzsungelházba, ahol papagájokat etethettünk. Némelyik olyan barátságos volt, hogy ránk is szállt. A vidám délelőtt után az iskolába mentünk, ahol 3 csoportban anyanyelvi tanárokkal gyakorolhattuk a német és az angol nyelvet. Mindannyian nagyon izgultunk, hogy fogjuk megérteni a tanárokat és milyen feladatok várnak majd ránk. Nagyon megkönnyebbültünk, mikor láttuk, hogy tanáraink kedvesek és jól tudunk együtt dolgozni.

Másnap a tratzbergi kastélyt látogattuk meg, ahol a mai napig a család leszármazottai élnek. Ezután elutaztunk az Achen-tóhoz, Tirol legnagyobb, türkizkéken csillogó természetes eredetű hegyvidéki tavához.

A Swarovski kristálymúzeumban a káprázatos kiállítás mellett a játszótorony aratta a legnagyobb sikert.

Mindenki izgatottan várta az olaszországi kirándulást, ahol Bolzanoban megismerkedhettünk Ötzi, a „jégember” életével. Délután felvonóval felmentünk egy magas hegyre, ahonnan letekinthettünk a városra és megcsodálhattuk a gyönyörű tájat.

Utolsó kirándulásunk alkalmával Tirol fővárosába, Innsbruckba látogattunk el. Kötetlen séta keretében megnéztük a régi házakat és a gyönyörű aranytetőt. A Hofburgban a Habsburg család mindennapjaiba tekinthettünk be. Délután az Alpenzoo-ban az alpesi állatok közelében tölthettünk el egy délutánt.

Gyorsan eltelt ez az egy hét és kissé szomorúan, de szép élményekkel indultunk haza.

8.m osztály tanulói (Várkonyi István Általános Iskola)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...