18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Nagy László Lázár világa

Nagy László Lázár kisgrafikai világa címmel könyv jelent meg az Országos Széchenyi Könyvtár gondozásában, Cegléd Város Önkormányzatának támogatásával. Az igényes összeállítású kötet szerzője Vasné Dr. Tóth Kornélia tudományos kutató. A kiadvány átfogóan bemutatja a művész munkásságát. Idézi ars poeticáját „gondolkodva élni, és alkotni mások, és a magam örömére”.

Vasné Dr. Tóth Kornélia

Nagy László Lázár a kisgrafikáit az egyéni megrendeléseken túl, magyar és külföldi kiállításokra, pályázatokra készítette. Nemzetközileg is kiemelkedő jelentőségű a Don Quijote sorozata, amit Cervantes születésének 450. évfordulója alkalmából alkotott. Művészi témái között megtalálhatóak történelmi vonatkozásúak, foglalkozik néprajzzal, népművészettel, viselettörténettel, képzőművészettel, zenével, Nobel-díjasokkal, közlekedéssel, a természetvilágával. A munkásságában mindig nagy hangsúlyt kapott ceglédisége is.

A szerző kiemeli, hogy napjainkig Nagy László Lázár több mint 700 kisgrafikát alkotott. Több száz egyéni, és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön. A műben megtalálható 713 kisgrafikai alkotás jegyzéke, a grafikák megrendelői, készíttetői névmutatója, a főbb egyéni és csoportos kiállítások felsorolása, valamint egy angol nyelvű összefoglaló is. A kiadvány értékét külön emeli a válogatás Nagy László Lázár műveiből.

A könyv dedikálására – árusítására – Budapesten, a Vörösmarty téren június 9-én 11 – 12 óra között kerül sor. Ezen kívül bemutatják az Országos Széchenyi Könyvtárban is. Várhatóan a közeljövőben a helyi tisztelői, barátai is megismerkedhetnek az alkotó életművével a könyvön keresztül.

KI
Fotó: indafoto.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...