31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Nagy László Lázár világa

Nagy László Lázár kisgrafikai világa címmel könyv jelent meg az Országos Széchenyi Könyvtár gondozásában, Cegléd Város Önkormányzatának támogatásával. Az igényes összeállítású kötet szerzője Vasné Dr. Tóth Kornélia tudományos kutató. A kiadvány átfogóan bemutatja a művész munkásságát. Idézi ars poeticáját „gondolkodva élni, és alkotni mások, és a magam örömére”.

Vasné Dr. Tóth Kornélia

Nagy László Lázár a kisgrafikáit az egyéni megrendeléseken túl, magyar és külföldi kiállításokra, pályázatokra készítette. Nemzetközileg is kiemelkedő jelentőségű a Don Quijote sorozata, amit Cervantes születésének 450. évfordulója alkalmából alkotott. Művészi témái között megtalálhatóak történelmi vonatkozásúak, foglalkozik néprajzzal, népművészettel, viselettörténettel, képzőművészettel, zenével, Nobel-díjasokkal, közlekedéssel, a természetvilágával. A munkásságában mindig nagy hangsúlyt kapott ceglédisége is.

A szerző kiemeli, hogy napjainkig Nagy László Lázár több mint 700 kisgrafikát alkotott. Több száz egyéni, és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön. A műben megtalálható 713 kisgrafikai alkotás jegyzéke, a grafikák megrendelői, készíttetői névmutatója, a főbb egyéni és csoportos kiállítások felsorolása, valamint egy angol nyelvű összefoglaló is. A kiadvány értékét külön emeli a válogatás Nagy László Lázár műveiből.

A könyv dedikálására – árusítására – Budapesten, a Vörösmarty téren június 9-én 11 – 12 óra között kerül sor. Ezen kívül bemutatják az Országos Széchenyi Könyvtárban is. Várhatóan a közeljövőben a helyi tisztelői, barátai is megismerkedhetnek az alkotó életművével a könyvön keresztül.

KI
Fotó: indafoto.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...