30.7 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

A Balaton meghódítása

Zúzmara félmaraton, Úri Farkasordító futás, Keszthely-Szigliget félmaraton, Vivicitta  10 km és félmaraton ……..majd  itt a nagy nap: indul az UltraBalaton: egy kör a tó körül.

3 autóval sorakoztunk fel az egyébként is forgalmas pékségnél. A kellemesen ébresztő, közös, kávés reggeli elfogyasztása után indult a Csapat Hódítani. Az út elején  élmény volt drukkolni a berceli futáson a kórháziaknak  , -a csapat itthon maradt tagjainak-   majd gázt adva izgalommal megérkezni Aligára, a rajthelyre! Innen aztán szaladtak a percek és már  fel is álltunk a rajtvonalhoz. Netto idő szerint 14 óra 29 perc indultunk és éjjel -nappal folyamatosan futva megérkeztünk másnap kora délután.  22 óra 50 percet gyönyörködtünk a balatoni víztükörben, a zöldellő természetben, a csivitelő madarakban , vagy csak éppen az előttünk futóban. Hol az izzadtság , hol a fejünkre locsolt  hűsítő víz csorgott arcunkon végig, de az időjárás mégis végig kegyes volt hozzánk. Éjszaka a csillagok vezettek minket , tücskök és békák hangos hada kisért ,  és láttuk lehelletünket , pedig akkor a Varga Pincészeten még nem szaladtunk át.  Mindenki helyén volt, csak futott és futott vagy kerékpározott hősiesen..

A hajnal már a déli parton köszöntött , ahol a tervezettnek megfelelően mindenki még egyszer váltóponthoz- újabb rajthoz – állhatott, így összességében 15-25 km-t tehetett a közösbe. A váltó utolsó tagja hatalmas sprinttel robbant be a célba 13 óra 19 perckor.

221 km-t  6’11″/ km-es átlagidővel tettük meg. A Hódító Gyógyító  CSAPATunk 852. lett, na de az 1273 ból!!!!!! .,

Amatör szinten tisztességes eredményt értünk el, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy  ismét együtt volt a CSAPAT. Újból átélhettük az „ Egy mindenkiért , mindenki egyért „ élményét. Jó volt együtt tölteni ezt a „röpke„  időt, rengeteg energiát leadtunk , de annál sokkal többet kaptunk egymástól , a CSAPAT-tól.

Dr Ercsei Ibolya, Havasi Máté, Pálinkás Norbert, Dr  Bálint Zoltán, Márkodi Szilvia, Havasi Emese, Dr Szabó Tamás, Sasváriné Cseh Judit, Nagy Csilla, Sághi Tünde Dr Körmendi Judit, Dr Szűcs Gábor, Havasi Zsolt, Kóródi Sándor

Dr Bálint Zoltán

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...