6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Nagykőrös továbbra is lendületben

Ismét sikeres projektet zárt a Nagykőrös.

Május 30-án tartották annak a projektnek a zárórendezvényét Nagykőrös Város Polgármesteri Hivatalában, melynek köszönhetően újabb szilárd burkolatú utak újultak meg, valamint kerékpárút épült a településen. A rendezvény elején Dr. Czira Szabolcs polgármester mondott köszöntőt, és kiemelte a beruházás fontosságát, megköszönve a projektben résztvevők munkáját.

A rendezvényen a PRO REGIO Ügynökség munkatársa, Tóth Csaba (projektmenedzser), okleveles közgazdász tartott prezentációt a megvalósult projekttel kapcsolatban, hangsúlyozva azt, hogy nagy szükség volt a munkálatok elvégzésére, melyek határidőben, remek minőségben megvalósultak a pályázati forrásoknak, és az önkormányzati önerőnek köszönhetően.

Az elnyert támogatás összege: bruttó 75 105 924,- Ft volt– mivel a kivitelezési munkák megvalósítása a tervezetthez képest kedvezőbb összegből valósult meg, így ténylegesen bruttó 67 741 401,- Ft támogatás került felhasználásra (tehát közpénz megtakarítás történt).

A támogatási intenzitás: 95%- os, a támogató szervezet a Nemzetgazdasági Minisztérium volt.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat.

A kivitelezési munkák 2018. január 09-vel, a sikeres műszaki átadás-átvétellel lezárultak, a projekt pénzügyi zárására a záró rendezvényt követően került sor. A pályázathoz kapcsolódóan, nettó 21.597.112 Forint saját forrás felhasználásával kerékpárút épült a Téglagyári utca mellett, a felújítással egy időben.

Az utakat, és a kerékpárutat boldogan vette birtokba a lakosság.

nagykoros.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...