6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Gondolatok egy díj kapcsán

A Németh László-díj 1991 óta adományozható.

Az emberi erőforrások minisztere adományozza, azoknak az oktató-nevelő munkát végző tanároknak, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. A díjazott a pedagógusnapon veheti át Ágh Fábián Sándor szobrászművész plakettjét. A díjazás javaslat alapján történik.

2018.június elsején a Pesti Vigadó adott helyt annak az ünnepségnek, melyen Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár átadta a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjat is.

“A megszerzett tudás mellett a közösséghez tartozás a legfontosabb értékek egyike, az iskolai közösség pedig a gyerekek, a szülők és a pedagógusok közös munkájának gyümölcse, amely csak akkor lehet sikeres, ha mindenki részt vesz benne, és mindenki hozzáteszi a saját értékeit. A pedagógus arra nevel, hogy az ember minden körülmények között ember legyen, és adja meg a másiknak a tiszteletet. Megtanítja a tanítványát pontosan, hatékonyan, elkötelezetten, örömmel és jókedvvel dolgozni, valamint olyan közösséget épít, amiben mindenkinek helye van, amiben az emberek figyelnek és számíthatnak egymásra” – fogalmazott a miniszter.

A fenti gondolatok bizonyítják, hogy iskolánk nyugalmazott igazgatójának, Tóth Tibornak, helye van a díjazottak között.

Néhány mondat az ajánlásból:

“Már pályája kezdetén látta, hogy óriási lehetőséget jelent pedagógusnak lenni, hiszen a nyiladozó gyermeki személyiséget formálhatja. A gyermekek harmonikus személyiségformálásában, tanulók segítésében elkötelezetten, kiemelkedő eredményességgel, odaadással tevékenykedett. Személyes példamutatásával, szakmai elkötelezettségével irányt adott az iskolában dolgozó pedagógusok munkájának. Szeretetteljes légkört teremtett mind a diákok, mind kollégái körében. Munkája során nem ismerte a lehetetlent. Minden tudását, ismeretségét (ahogyan ő nevezte: kapcsolati tőkéjét) felhasználta iskolája jobbá tételéhez.”

Ezekből a mondatokból is látszik, a díj olyan emberhez került, aki egész életében – negyven éven át – mindent a gyermekek fejlődéséért, iskolája közösségének jobbá tételéért tett.

Kedves Tibor! Teljes szívünkből gratulálunk!

Iskola dolgozói

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...