34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Városi Pedagógusnap

A Városi Pedagógusnapon köszöntötték a pedagógusokat június 5-én délután. A kitüntetettek közül Takáts László polgármester külön is gratulált azoknak, akiknek az önkormányzat 2018-ban „Cegléd Város Pedagógiai Díja” kitüntetést adományozott. Így Imregi Tiborné (Magyarok Nagyasszonya Katolikus Óvoda) és Soltiné Raj Rita (Lövész Utcai Óvoda) óvodapedagógusnak, valamint Soltészné Bencsik Ilona (Losontzi István EGYMI) gyógypedagógusnak!

„Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!”

Takáts László, polgármester:  “Kedves Pedagógusok!
Nagy László költeményének részletével köszöntöm Önöket, hiszen június első vasárnapján azokat ünnepeljük, akik talán a legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak.
Önöket köszöntjük, a pedagógusokat. A legszebb, de talán a legnehezebb hivatást gyakorlókat.

A legnehezebbet, mert a mindennapjaik sokszor erőfeszítéssel, olykor kudarccal, máskor sikerrel telik. Mindeközben ott áll a legnagyobb kihívás, a szeretettel szeretetre nevelés, a tudás átadása, a tudásvágy felébresztése, és saját életük példáján keresztül követésre méltó pozitív példa nyújtása.
Ott áll az embert próbáló, de gyönyörű feladat.
Mert egy jókor, jól megfogalmazott mondat, egy cselekedet, egy mosoly vagy ölelés, az őszinte érdeklődés, de akár csak a puszta meghallgatás életre szóló hatást gyakorolhat a gyermekre.

Munkájuk gyümölcse sokszor évek múlva érik csak be. Mert minden gyermeknek van kedvenc tanára. Illetve minden gyermeknek – még ha hosszú éveknek kell is eltelnie, mire megérik a gondolat – van olyan tanára, akire szívesen gondol vissza, akitől egy életre szóló leckét hordoz magában.
A pedagógus ott van diákjai szavaiban, mozdulataiban, de magunkba pillantva is tetten érhetjük egy-egy régi, kedves tanárunk, tanítónk szívünkre helyezett gondolatát, kitartását.

Tisztelt Pedagógusok!

A mai napon hagyományosan díjazzuk a kiválók közül a legkiválóbbakat, de engedjék meg, hogy mindannyiuknak megköszönjem munkáját, amelyhez erőt, és további sok sikert kívánok!

Kívánom, hogy a megérdemelt nyári pihenés után újult erővel folytassák a példamutatást!”

Forrás: Takáts László – Facebook

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...