34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Veterán járművek Cegléden

IX. Közép-Tisza Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Túra.
2018. június 01-02-03.

Nagy tülkölésekkel és dudálással gördültek be Cegléd főterére a szebbnél-szebb, csillogóbbnál csillogóbb veterán járművek. A háromnapos találkozón résztvevők Magyarország számos településéről, közel 60 veterán járművel érkeztek. A többnapos rendezvényük első állomása a tiszajenői Motormúzeum volt. Tovább gurultak a következő túraállomásra a Kutyakaparóhoz, a valamikori betyárcsárdához. A harmadik állomáshely Nagykőrösön a Cifrakert volt, ahol a gyönyörű környezetben természetismereti feladatokat kaptak a versenyben résztvevők. A negyedik helyszín a Bognár Gokart Pálya, ahol veterán járműveikkel ügyességi feladatot teljesítettek, majd Csemőben elfogyasztották az ebédjüket, dr. Lakos Roland polgármester úr meghívására.

Az ötödik túraállomásként Cegléd város várta a járműveket, ahol játékos feladatot oldottak meg a Veterán Klub és a Ceglédi Tourinform Iroda kolléganői segítségével.
Érdekesebbnél-érdekesebb járművet lehetett fotózni és megcsodálni, csak néhányat említve: Csajka GAZ-13, FIAT Topolino, Citroen EV2, Triumph Spitfire MK3, BMW 501, Mercedes Benz W115.230.4, Zaporozsec 968, stb. Gyönyörű oldtimer motorok is felvonultak, oldalkocsival, három kerékkel. A legnagyobb élmény a Dobmúzeum volt, ahol Kármán Sándor vezetésével megtekintették a gyűjteményt.

Forrás: Tourinform Cegléd

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...