27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

NEM ÉRTEM!

Új hóbort ütötte fel a fejét az elmúlt hetekben: divat lett mindenféle gépi meghajtású járművel a Templom tér füvét koptatni.

Nem értem, hogy miért?

‌Több, mint két éve kezdtünk a tér felújításába, 2016-ban terepet rendeztünk, szaletlikat építettünk, tavaly felújítottuk a kutat, idén kiépítettük az automata öntözőrendszert. Sok-sok pénzt költöttünk arra, hogy a terület dísze lehessen a faluközpontnak, de egyre több bosszússágot és most már kárt is okoz néhány felelőtlen ember viselkedése.

A tér mindenkié!

Nem magunknak építettük, hanem mindenkinek! Nem kérem senkitől, hogy locsoljon, hogy nyírja le a füvet. Tessék használni, csak nem kocsival “vagizni”, nyújtson árnyékot és adjon kényelmet az asztal és a pad, de nem kell sem összefirkálni, sem belevésni semmit. A kocsikkal forgolódók több szórófejet törtek össze, melynek a cseréje pénzbe kerül. Az már csak a hab lenne a tortán, ha a térre kihelyezett, összesen 8 kukába jutna a szemét, nem a padok alá, és a kuka mellé…

Nem gondoltam, hogy ezt külön mondani kell, de mostanra azt látom, hogy kell, ezért leírom: A TEMPLOM TÉR NEM AUTÓS KÖZLEKEDÉSRE KÉSZÜLT! Ahogy a Hét vezér térre sem áll be autó, ahogy Cegléden a Szabadság térre, vagy a Gubody parkba se…

Apropó, Hét vezér tér!

Régi divat a téren padot összehúzni, szotyi héjat szétdobálni, szemetet a kuka mellé dobni, koszos zsebkendőt a pad rései közé tömködni.  “Természetesen” akik éppen kint ülnek, azok nem voltak, sőt azt sem látták, hogy ki volt. Minden reggel mégis azzal kezdünk, hogy szedjük a csikket, húzkodjuk a padokat, gyűjtjük az üres flakonokat. Pedig csak annyi lenne, hogy a padok mellett kukába dobja a szemetet, buszjegyet, csikket. Olyan nagy kérés ez? Miért nem lehet megbecsülni az értékeinket? Miért nem lehet tiszteletben tartani mások munkáját, erőfeszítéseit?

Szégyellem, hogy mindez nem természetes, és le kell írnom.

Akinek inge, legyen szíves és vegye magára!

Dr. Lakos Roland
polgármester

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...