36 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Keszthelyi Luca győzött a 4 főváros tornáján!

Pénteken rendezték meg Budapesten a 4 főváros válogatott sportviadalát, ahol több sportágban – atlétika, labdarúgás, kézilabda, röplabda és asztalitenisz -mérették össze tudásukat az ifjúsági korú sportolók.

Ceglédről a még csak 14 éves Keszthelyi Lucát válogatták be a 16 – 17 éves ifjúsági korosztályúak ellen versenyezni, de nem csalódtak Lucában. Lucának két versenyszámban a magasugrásban és súlylökésben kellett képviselnie a válogatottat.

Luca a súlylökéssel kezdte, ahol 977 cm-es új egyéni csúcsot lökve a 3 kg-os golyóval a 4. lett. A 3. helyet 1 cm-rel nagyobbat lökve szerezte meg vetélytársa.

A következő versenyszáma a magasugrás volt, ahol Luca esélyt sem adva vetélytársainak, kiváló versenyzéssel megnyerte a versenyt.

Luca 163 cm-ig hibátlanul ugrott, amely magasságot már csak a másik magyar versenyző Karkiss Léna tudta átugrani. Ezután a lécet feltették 166 cm-re, amit Luca a 2. ugrására, gyönyörű ugrással átugrott, míg vetélytársa már nem bírt ezzel a magassággal, így Luca nyerte meg a nemzetközi versenyt.

A Budapest válogatott– mind a fiúk, mind a lányok – összesítésben is megnyerte a versenyt a Pozsonyi, Zágrábi és Ljubljanai csapatok ellen.

Keszthelyi Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...