18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Cegléden marad a Jobbik!

A hétvégén zajlott Ásotthalmon Toroczkai László ottani polgármester és korábbi Jobbik-elnök aspiráns „zászlóbontó” rendezvénye, amelyen a Jobbikból kilépő szervezetek és személyek kifejezték szándékukat „egy új politikai erő megjelenésére”, vagyis a Mi Hazánk Mozgalom nevű mozgalmuk párttá válására. Korábban május középén a Jobbik tisztújító kongresszusán indult az elnöki posztért Toroczkai, és csak kevés szavazattal kapott ki a Vona Gábor utódjául választott Sneider Tamástól. Ezután indult kilépési hullám a Jobbikban, több mint 40 helyi szervezet – köztük számos Pest megyei – lépett ki a Jobbikból, akik Toroczkai radikálisabb nézeteivel szimpatizálnak.

A Ceglédi Jobbik Alapszervezet elnökét Terecskei Ágnest megkerestük a helyi szervezet álláspontjáról: – Cegléden marad a Jobbik! Továbbra is a haza jövőjéért dolgozunk. Elfogadtuk egyhangúlag a kongresszus döntését, vagyis azt, hogy nem Toroczkai László és az általa képviselt radikálisnak titulált vonal kapott lehetőséget. A Jobbik kettészakadásáról szóló hírek egyébként igen túlzóak, a Fidesz-média által gerjesztettek, mert egyáltalán nem akkora a probléma a párton belül. Lehet egyetérteni a kongresszus véleményével, vagy nem és akkor lehetősége van bárkinek arra, hogy elhagyja a pártot. De a közösségi oldalakon mondani az igazunkat, amit Toroczkaiék tesznek, nem helyes. Remélem hamarosan elcsitulnak a viták és az ország jövőjéért tudunk együtt tenni. – mondta el a ceglédi pártelnök.

– A Jobbik programja nem változott az elmúlt évtized során, mi ehhez a programhoz ragaszkodunk. Mi nem egy embert követünk, hanem a Jobbik politikáját, ezért nem az a fontos, ki áll a párt élén. – erről Horváth Gábor Jobbik-os önkormányzati képviselő beszélt lapunknak, aki hozzátette: Vona Gábort jó vezetőnek tartja, ahogy az újonnan megválasztott elnököt Sneider Tamást is. – Toroczkai Lászlót tisztességes és jó megmondóembernek tartom, de ez a politikában nem mindig célravezető. Karakán személyisége, vezetői alkata van, de hiába, ha csak feltárja a hibákat, de megoldási alternatívát nem tud nyújtani. – fejtette ki álláspontját a ceglédi képviselő.

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kedves Terecskei Ágnes akkora marhaságokat beszél hogy az fáj..ezt a dumát előadhatja azoknak akik nemismerik a Ceglédi jobbikot meg az egész jobbikot országos szinten…idézem : “– A Jobbik programja nem változott az elmúlt évtized során,” Persze hogy nem csak néppártosodott meg teljesen átalakult ..Meg amikor Horváth Gábor képviselő úr Toroczkai Lacit megmondó embernek titulálja az kissé meredek…Maradjunk annyiba hogy ez a néppártosodott kormányváltó erő jó ha kihúzza következő választásokig

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...