31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Napközis focitábor Tápiószőlősön

A Tápiószőlős KSE a tavalyi, sikeres táborok után, az idei évben is megrendezte napközis jellegű focitáborát, összességében immár harmadik alkalommal. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is óriási volt érdeklődés, 33 gyerekkel vágtunk neki a hétnek. Külön öröm volt számunkra, hogy nem csak az egyesület játékosai, de helyi diákok –köztük lányok is – illetve ceglédi futballisták is szerepeltek a résztvevők között.

A hét folyamán számtalan program várt a fiatalokra, próbáltuk az elmúlt évhez képest még színesebbé, változatosabbá tenni számukra a tábor mindennapjait.

Az első napon a tábor megnyitását követően délelőtt 2 két csoportban, labdás –és mozgáskoordinációs gyakorlatokat végeztek a fiatalok, majd játékkal zártuk a délelőtti foglalkozásokat. Az ebédet követően egy csoportos kvízjátékkal folytatódott a program, ezután délután egy újabb kiadós focival és ügyességi feladatokkal zártuk a napot, de még mielőtt bárki hazament volna, mindenki megkapta az ajándékpólóját.

A második napon Felcsútra kirándultunk, ahol a Puskás Akadémia vendégei voltunk. A kirándulás során a táborozók körbejárhatták az akadémiát, és részt vehettek egy stadion túrán is, melyet rendkívül élveztek. A program befejeztével az egyik edzőpályán még focizhattak is a fiatalok, mielőtt visszatértünk Tápiószőlősre. A hazaérkezést követően még várt ránk egy kiadós ebéd, majd a nap végén ismét a futballé volt a főszerep.

A harmadik napon, a délelőtt folyamán a fiatalok kipróbálhatták az „Exerlights” nevű edzésmódszert, ami egy abszolút újdonság volt a gyerekek számára és óriási sikere volt. Ezzel azonban nem volt vége a szerdai napra sem a meglepetéseknek, sem az újdonságoknak, a délután folyamán újabb vendég érkezett hozzánk, aki, Magyarországon még nem igazán ismert sporteszközökkel tartott edzést a táborozóknak, aminek szintén hatalmas sikere volt.

A negyedik napot egy kvízjátékkal indítottuk, ahol egyénileg és csoportokban is megcsillogtathatták a tudásukat a tábor résztvevői. Ezt követően összepakoltunk, és átmentünk a Tápiószentmártoni Strand – és Termálfürdőbe, ahol egész nap a fürdésé és pihenésé volt a főszerep.

Az utolsó napon korosztályokra bontottuk a gyerekeket. Minden korosztály 3 versenyszámban (szlalom, célba rúgás, büntetőrúgás) mérhette össze erejét, természetesen nyereményekért. Az óriási küzdelmeket követően, a délután folyamán még egy záró Mini VB-t játszottak a fiatalok, majd ezután még egy kis lovaskocsikázás is várt rájuk. A tábor zárásakor, az értékelést követően kihirdettük a délelőtti versenyek győzteseit, majd minden táborozó megkapta emléklapját a sikeres részvételéért. A táborzárót követően gyerekek, szülők, segítők egyaránt egy kis sütögetéssel, beszélgetéssel, focizással zárta közösen a hetet.

Minik Gábor

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...