6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Tetten érték a notórius tolvajokat

Elfogásuk után három héten belül már vádat is emelt a Ceglédi Járási Ügyészség a tolvajok ellen. A Ceglédi Rendőrkapitányság gyors és hatékony nyomozását követően a Ceglédi Járási Ügyészség kiemelkedő gyorsasággal emelt vádat két férfi ellen több rendbeli lopás miatt.

A hajléktalan életmódot folytató férfi 2018. év tavaszán ismerkedett meg Nagykőrösön bűntársával, akivel megegyeztek, hogy közösen követnek el bűncselekményeket. A vádlottak szerepüket előre elosztották, az egyikük figyelt, biztosított, míg a másik végrehajtotta a bűncselekményt.

A vádlottak Nagykőrös, Lajosmizse és Kecskemét utcáit járták, mely során parkoló gépkocsik ablakán vagy le nem zárt ajtaján benyúlva, továbbá lakóházakba besurranva az ott talált értéktárgyakat eltulajdonították. A másik módszerük az volt, hogy kerékpárokat tulajdonítottak el főleg üzletek előtti kerékpártárolókból.

A vádlottak így közel három hónap alatt összesen 44 bűncselekményt követtek el.

I. rendű vádlott 2018. június 05. napjáról 2018. június 06. napjára virradóra Nagykőrösön megszerzett egy gépjárművet, azonban azzal lesodródott az útról. Ezt követően Abony város területére gyalogolt, ahol további bűncselekmények elkövetését kísérelte meg, de a Ceglédi Rendőrkapitányság járőrpárja tetten érte, majd előállította.

Az elfogásukat követő három héten belül a Ceglédi Rendőrkapitányság az elkövetőkkel szemben a nyomozást lefolytatta és megtörtént a vádemelés is. A Ceglédi Járási Ügyészség I. rendű vádlottal szemben 44 rendbeli, míg II. rendű vádlottal szemben 5 rendbeli lopás bűncselekmények miatt emelt vádat. Az ügyészség vádiratában a büntetőeljárás soron kívüli lefolytatását és a vádlottakkal szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

(Sajtóközlemény alapján. A kép illusztráció.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...