32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Felújítják a vizesblokkokat

Mintegy 32 millió forintból felújítják a Pesti úti és a Deák utcai óvoda vizesblokkjait. A több mint 40 éves intézményekben már nagy szükség volt a fejlesztésre. Egyebek mellett kicserélik a vízvezetékeket, felújítják a fűtési rendszert, valamint újra burkolnak és a nyílászárókat is kicserélik néhány helyiségben.

A felújítási munkálatok már javában zajlanak – mondta Mótyán Krisztián a VÁRVAG Kft. ügyvezetője.

Mótyán Krisztián, ügyvezető, VÁRVAG Kft.: – A képviselő-testület az előző testületi ülésen megszavazta, hogy ismét 32 millió forintot el lehet költeni az óvodai létesítmények felújítására. Felkészülten vártuk már, meg voltak már előtte az igényfelmérések. El is kezdtük már egyébként, egyelőre két intézményben dolgozunk. A Pesti úti óvodának az egyik vizes blokkját újítjuk fel és a Deák utcai óvodába kezdtük meg szintén a vizes blokk felújítását.

A felújításra már nagy szükség volt – hangsúlyozta az ügyvezető.

Mótyán Krisztián, ügyvezető, VÁRVAG Kft.: – Mind a Deák utcai, mind a Pesti úti óvoda több mint 40 éves létesítmények, amelyekben tönkremennek ezek a rendszerek, ezeket fel kell újítani, még mielőtt csőtörés, vagy bármi nagyobb probléma lenne velük.

Első lépésként szétszedték a gépészeti rendszert és kicserélték az elöregedett vízvezetéket, valamint a falak festését is elkezdték.

Mótyán Krisztián, ügyvezető, VÁRVAG Kft.: – Kicsit felújítjuk a fűtési rendszerét is, valamint utána újra burkoljuk, új szanitereket kapnak, új ablakokat is kapnak ezek a helyiségek.

De a Deák utcai óvodában is nagy szükség volt a felújításra. Ez például a kifolyócső, amit rozsda borít, ráadásul a fa gyökerei is belenőttek, emiatt volt dugulás a wc-ben. Most, hogy kicserélték ez a probléma megszűnt. A vizesblokkokban a falakra csempe kerül, valamint a mosdókagylókat és a wc-ket is kicserélik. Itt például jól látszik, hogy a wc-k egy faalátétre voltak helyezve, ami számos fertőzés veszélyt hordozott magában, hiszen a fát nem lehet normálisan tisztítani. Ezeket is lecserélik. A konyhában megújultak a csapok, valamint a helyiség ablakára szúnyoghálót helyeznek majd fel. Továbbá a radiátor szelepeket is lecserélik, hiszen a kiálló hegyük nagyon balesetveszélyes. Az új szelepek így néznek ki, jó minőségűek és rozsdamentes anyagból készültek. Szemmel láthatóan az ablakok sincsenek túl jó állapotban, így néhány helyiségben a nyílászárók cseréjét is elvégzik. A munkálatokat a tervek szerint a nyár végéig befejezik.

Forrás: ctv.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...