10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

ÖKO-táborban jártak a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola idei ÖKO-táborát 2018. július 02-06-ig tartottuk 32 környezettudatos gyermek részvételével.

Hétfőn a Geréby Kúria és Lovasudvarban töltöttünk egy kellemes napot, ahol lovaskocsikáztunk, lovagoltunk, strandoltunk, asztaliteniszeztünk, fociztunk és tollasoztunk. Ebédre gulyáslevest és palacsintát szolgáltak fel nekünk.

Kedden  Tatára és Tatabányára utaztunk. Délelőtt  sétát tettünk Tatán az Öreg-tó körül  és  megtekintettük a várat. Délután Tatabányán felmentünk a Turulmadár emlékműhöz és egy kiadós túra keretében jutottunk fel a Ranzinger  Vince – kilátóhoz, ahonnan páratlan kilátás nyílt a városra.

Szerdán délelőtt Jászberénybe, a Sasközpontba látogattunk, ahol madárbemutatón és tanösvénytúrán vettünk részt, megfigyelhettük a környék  növény- és állatvilágát. Délután Tápiószelén jártunk és bepillanthattunk  a Növényi Diverzitás Központ munkájába .

Csütörtökön Székesfehérvárra vezetett utunk. A Bory-vár lenyűgöző épülete mindannyiunkat rabul ejtett. Délután a Szent István Király Múzeumban és a Középkori Romkertben történelmi időutazás részesei lehettünk.

Pénteken, a tábor zárására a Kecskeméti Vackor Vár Erdei Iskolában került sor. Kiadós sétát tettünk a Nyíri erdőben, egy tapasztalt erdész vezetésével. Megismerhettük  a teknőkészítés és a kenyérsütés folyamatát, majd minden résztvevő elkészítette saját kenyerét. A délután számháborúzással  és játékkal telt. A gyerekek apró ajándékokat kaptak,  elfogyasztottunk egy hűsítő jégkrémet és lezártuk az élményekben gazdag idei ÖKO tábort.

Gál Ildikó és Barkó Nikoletta táborszervezők

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...