27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Rendészeti képzés a „Bem iskolában”

Egyenruhás fiatalok masíroztak a Budai úton a belváros felé múlt csütörtök délután. Mint kiderült, a Bem iskola rendészeti tanulói végezték éppen nyári gyakorlatukat. A képzésről Fernengel Katalin az iskola igazgatója adott tájékoztatást lapunknak:

-A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája képzési kínálatában immáron hatodik éve megjelenik a rendészeti ágazati képzés is a hagyományos szakmák mellett. Ezen osztályokba többszörös túljelentkezés van, ami egyértelmű jele annak, hogy a tanulók és szüleik is jövőképet látnak a rendészeti pályában.

A szakgimnáziumban a négy év elvégzését követően az érettségi mellett, közszolgálati ügykezelői végzettséget is kapnak, amivel elhelyezkedhetnek a rendőrségen, a katasztrófavédelemnél, illetve tovább tanulhatnak a Belügyminisztérium valamely szakgimnáziumában és a két év helyett másfél év alatt szerezhetnek rendőri végzettséget. A szakközépiskolában rendészeti őr szakképesítésre iskolázunk be tanulókat, akik három év alatt szerezhetik meg a szakmai végzettséget és további két év alatt érettségi bizonyítványt is szerezhetnek.

A képzés része a nyári gyakorlat is, ami évfolyamonként három-négy hét még pluszban, a tanítási év lezártát követően, ami a csapatépítő jellege mellett intenzív mentális és fizikai felkészítést tartalmaz. A gyakorlat keretein belül valós élethelyzeteken alapuló szituációs feladatok, taktikai és eljárási protokollok megismerésére is lehetőség nyílik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...