34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Nyáresti Vigadalom

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva ez évben is megrendezésre kerül a szabadtéri nótaest, a Nyáresti Vigadalom július 28-án szombaton, 18 órai kezdettel, a Ceglédi Polgármesteri Hivatal hangulatos, gyönyörű belső díszudvarában. A program az idén is Cegléd Város Önkormányzata szervezésében valósul meg, mely évről-évre töretlen sikereket arat, több százan szórakoznak együtt július végén.
A magyar nótának óriási hagyománya van és bár ennek a műfajnak a lélekharangját már csak a „divatjamúltság” miatt is többször megkongatták, mégsem akar a magyar nótának vége szakadni. 2016 májusában hungarikum lett a magyar nóta. A nótaest kezdeményezésével 15 éve az volt a célom, hogy Cegléden is megmaradjanak ezek a magyar kultúrtörténeti kincsek.
Közös kincsünk a nóta, a turizmusban is utat lel magának, hiszen a magyar nótázás Európában egyedi és különleges, épp oly csodálatra méltó, mint egy-egy régi, szép épület vagy népszokás. Reméljük sok érdeklődőt fog Ceglédre vonzani ez a rendezvény is, melyen keresztül megismerik a magyar nóta szépségét.
A július utolsó szombatján megrendezésre kerülő rendezvényen olyan neves énekesek lépnek fel, mint: Farkas Rozika, Fényes György, Tolnai András, Erdős Melinda, Murvai Julika, Bende Tibor, Kiss Attila Andor. A magyar nóta esten fellépő énekesek előadását Oláh Attila és cigányzenekara kíséri. Ezt követően a jó hangulatról a Nyírségi Lavina együttes gondoskodik kivilágos virradtig.
Az est szervezői nagy szeretettel és tisztelettel várnak minden nótakedvelőt az ingyenes rendezvényre. Bejárat a Rákóczi út felőli kapun. Eső esetén a rendezvény a Kossuth Művelődési Központ színháztermében kerül megrendezésre.

ifj. Károly Ferenc szervező

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...