9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Átadták a Városháza előtti megújult sétányt

A Kossuth tér felújításának folytatásaként Cegléd Város Önkormányzata elkészült a Városháza előtti sétány felújításával. Az elkészült sétány szerves egységet alkot a Kossuth tér korábbi fejlesztéseivel. A nettó 9,7 millió forint értékű beruházással 710 négyzetméter rossz állapotú közterület újult meg. A felújítás során a terület a repedezett aszfalt helyett a hosszútávú belvárosi koncepcióhoz igazodó térkő borítást kapott. A tervezés során kiemelt figyelemben részesült a zöldfelületek növelése. Ennek megfelelően a meglévő fák „kiszabadultak” az aszfaltszorításból és több lett körülöttük a szabad talajterület. A járókelőket ezenkívül automata öntözőrendszerrel felszerelt, megnövekedett egynyári virágágyások látványa fogadja.

A megújult padok és szemetesek mellett külön kiemelendő, hogy az elhelyezett új kerékpártámaszok a 2017. évi Városfejlesztési Est adományozóinak köszönhetők. A nagylelkű adományozók listája a www.epitsukcegledet.hu oldalon olvasható. A beruházás során a Városháza csapadékvíz elvezetését is megoldották, így az már nem a járdára folyik. Megtörtént hat darab aknafedlap szintre helyezése is. Komfortérzetet növelő, hogy a burkolat szintje magasabbra került, mint korábban, így könnyebb fellépni a Városháza lépcsőire.

A határidőben történt befejezésnek köszönhetően ütemterv szerint kezdődhetett meg a Rákóczi út jelenleg zajló felújítása is. Cegléd Város Önkormányzata bízik benne, hogy az új fejlesztés a lakosok megelégedésére szolgál.

Takáts László polgármester

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez igen! 30 méter járdát “sétánynak” neveznek és felavatnak Cegléden! Sok mindent megtudhatunk öregségünkre! Nem értem, hogy az 5 milliós bírság ügyét miért nem említette a város feltűnően jól táplált vezetése a TS Gastro menzájával kapcsolatban! Kisnyugdíjasként azt szeretném megkérdezni, hogy az 5 milliót miért a ceglédi adófizetőkkel fizettetik meg, miért nem nyúlnak inkább a jól táplált saját zsebükbe és fizetik meg? Akkor most 14,7 millióba került a Városháza előtti járda, a “megelégedett” Ceglédiek álma?

  2023-ig ehetik a gyerekek a TS Gastro menzáját
  Ismét a TS Gastro Kft. nyerte el a közétkeztetési feladatok ellátását, 5 évre. Cegléd Város Önkormányzata június 20-án hirdetménnyel indított közbeszerzési eljárást. A felhívásra beküldött három pályázat közül az önkormányzat kettőt érvénytelenített.
  Az összegzés értelmében, a nyertes ajánlattevő TS Gastro Kft. 2018. szeptember 1-től 2023. június 30-ig láthatja el a közétkeztetési feladatokat a bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, középiskolákban, a Losontzi EGYMI-ben, valamint a Dózsa Kollégiumban.
  A szolgáltatást évi nettó 433 millióért végzi majd a cég. A közétkeztetés legutóbb tavaly novemberben drágult átlagosan 15%-al, itt írtunk róla:
  https://www.facebook.com/297108963991649/posts/497148670654343/
  A feladatok ellátására – eredetileg – tavaly írt ki pályázatot az önkormányzat, a Döntőbizottság határozata értelmében azonban „a versenyt szükségtelenül korlátozó feltételekkel”, ezért az önkormányzatot 5 milliós bírság megfizetésére kötelezték. Ezt követően a szerződés egy éves meghosszabbítása mellett döntött a képviselő-testület:
  https://www.facebook.com/297108963991649/posts/442499946119216/
  Az önkormányzat fellebbezését egyébként a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a tavaly augusztus 10-i tárgyalási napon, idézés kibocsátása nélkül utasította el.
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI) 2015-ben tartott ellenőrzést a TS Gastro-nál, akkor 240 kg jelöletlen húst és húskészítményt foglalt le a hatóság.
  (fotó: Szokolai Attila / infocegléd)
  #cegledispotlight

 2. A közpénzből történő ,,felújítást” a fideszes képviselő Károly Ferenc érdekeltségi körébe tartozó Elastic 91Kft végezte, túlárazott áron, így a rólunk adóval lehúzott pénz átfolyt a NERtársakhoz. Összeférhetetlenségi törvény? Az ,hogy a képviselő és fideszes társai megszavazták, hogy saját cége nyerje a kiírt kamupályázatot??? Ez a feudálkapitalista Cegléden nem is téma. ITT ŐK ÍRJÁK A TÖRVÉNYT! Van egy mélyen kizsákmányolt dolgozói réteg akik kénytelenek eltartani a politikusparazitákat, a tőkés vállalkozókat azzal, hogy ingyen túlórával, fekete munkával (jövőbeli nyugdíj nuku) sanyargatják a kizsákmányolt dolgozni akarók többségét. Természetesen van az EU is, mely szintén tőlük szedik be a milliárdokat, hogy abból a sertéstelep tulajdonosokat a ,,milliárdostámogatási rendszeren” keresztül 95 millió vissza nem térítendő támogatással pénzelje, hogy aztán szabadon terjengjen a disznótrágya az egész városban!
  Vagy itt van például a sokat ajnározott, a rólunk lehúzott adónkból a kormány közvetítésével milliárdokat kapott Ecseri Kft, melyről érdemes elolvasni a munkavállalói értékeléseket, és azt, hogy a milliárdosokra miért nem vonatkozik a törvény? Ez a kormány még nemzetinek is silány, hisz közel 1 millió ember hagyta el az országot!

  http://allaslehetosegmagyarorszag.blogspot.com/2011/08/ecseri-kft-aluminiumontode.html

  2/3 ?
  Kispál:
  ,,Egy leszedált ország tapsolgat a sz@rnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak!”
  https://www.youtube.com/watch?v=-SFuWVNWEGo

  https://www.facebook.com/Elegunkvan/

  Nem mi vagyunk a rendszer ellen, a rendszer van ellenünk!
  https://www.youtube.com/watch?v=0dZj1KzrJr4

 3. Azt azért bizonyára mindenkim látja, hogy a központ szép lett.Mi lesz a város szerte lévő szelektív gyűjtőkkel, amelyeket az igen kritikus lakosok körbe raknak mindenféle háztartási és egyéb szeméttel!? Azért érdekes módon senki nem, háborog, csak szinte én!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...